Στις 22 Μαΐου 1966, ο Bruce McLaren έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη Formula 1, με μονοθέσιο που είχε το όνομα του.

Στις 22 Μαΐου 1966, ο Bruce McLaren έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη Formula 1, με μονοθέσιο που είχε το όνομα του.

Ντεμπούτο McLaren στο GP Μονακό (+vid)

2.735 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2016)

Τα 50 χρόνια κλείνει η McLaren, στην F1, και το γιορτάζει με ένα video, που δείχνει την ιστορία και την εξέλιξη της στο πέρασμα του χρόνου.

Στις 22 Μαΐου 1966, ο Bruce McLaren συμμετείχε σε αγώνα Formula 1, με μονοθέσιο που είχε το όνομα του, κάνοντας ντεμπούτο με το υπέρβαρο και απροετοίμαστο μονοθέσιο του, που άντεξε για 9 γύρους πριν βγει εκτός αγώνα με διαρροή λαδιών.
Από τότε έχουν περάσει 50 χρόνια και η McLaren έχει γίνει μια εκ των κορυφαίων αγωνιστικών ομάδων στην F1, με πολλές πρωτιές στον ενεργητικό της. Μεγάλα ονόματα έχουν περάσει από τα καθίσματα των μονοθεσίων της McLaren, όπως ο Emerson Fittipaldi, ο James Hunt, ο Niki Lauda, ο Alain Prost, ο Ayrton Senna και ο Mika Hakkinen. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα και το εν ενεργεία «αστέρι» της F1, Lewis Hamilton. 
Για να γιορτάσει τα γενέθλια της στον χώρο της F1, η McLaren έδωσε στη δημοσιότητα video, που δείχνει τα μονοθέσια της στο πέρασμα των χρόνων, καθώς και κάποια κομβικά σημεία της ιστορίας της
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο μακρινό παρελθόν, και τον πρώτο αγώνα της McLaren στο GP Μονακό το 1966, η αγωνιστική ομάδα αριθμούσε 6 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Bruce και της συζύγου του. Εντυπωσιακή εξέλιξη για την McLaren, που είναι από τις μακροβιότερες αγωνιστικές ομάδες της F1. 
Δείτε το video που ακολουθεί:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center