Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει η έκδοση των 160 ίππων, τόσο όσον αφορά την προσφερόμενη άνεση, όσο και αναφορικά με τη συμπεριφορά του πίσω μέρους. Το τιμόνι θα μπορούσε να έχει καλύτερη πληροφόρηση.

Στο δρόμο: Πιο άνετο από όσο περιμένεις

97.045 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/3/2017

Δεν ξέρουμε αν είναι ο σύνδεσμος Watt στην πίσω ανάρτηση που είναι διαθέσιμος μόνο σε αυτήν την έκδοση του μικρομεσαίου της Opel, όμως στο δρόμο το Astra της δοκιμής μας άρεσε περισσότερο από τα υπόλοιπα που έχουμε δοκιμάσει. Το bound – rebound της ανάρτησης δούλευε σωστά ακόμη και όταν περνάγαμε με φόρα πάνω από πλακόστρωτα σαμαράκια, ενώ στους πιο γρήγορους ρυθμούς τα όρια της πρόσφυσης ήταν υψηλά και οι κλίσεις αν και υπαρκτές, όχι τονισμένες. Εκεί, το μόνο που μας έλειψε ήταν η πληροφόρηση από το τιμόνι, το οποίο κατά τα άλλα είναι ακριβές και άμεσο. Από εκεί και έπειτα, και αυτό το Astra δείχνει ελαφρύ στο δρόμο και γεροδεμένο, διαθέτει καλή ποιότητα κύλισης, ο θόρυβος που περνάει στην καμπίνα όταν κινείσαι στην εθνική είναι περιορισμένος, οι κραδασμοί επίσης ελάχιστοι, ενώ πολύ καλά είναι τα φρένα (100-0 χλμ./ώρα σε 36,1 μ.). Η ουσία δηλαδή είναι πως πίσω από το τιμόνι και αυτού του Opel Astra αισθάνεσαι φιλικά και άνετα, ακόμη και αν οδηγείς γρήγορα. Και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: OPEL ASTRA
 
  • Ps

    26χιλ για αυτό;;; και με ημιακαμπτο πίσω; κορόιδα είναι...

      50
  • Michael

    Αυτη ειναι η τριτη προσπαθεια να περαστει το σχολιο μου αλλα που....Ο ισχυροτερος diesel κυριοι σε αυτα τα κυβικα ειναι ο 1.6 dci με τα 165 αλογα και 38 κιλα ροπης του megane! Να τα ψαχνεται καλητερα και να μην κοβεται τα σχολια μου επειδη κανατε λαθος...

      7
  • DVaderLar

    Ας μας πει ο φίλος ποιο αμάξι με ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω, τόσα άλογα κι εξοπλισμό υπάρχει, να πάμε να το πάρουμε. Εξαιρετική και η λύση της Renault αλλά άλλο επίπεδο τιμής και άλλο κοινό έχει στα 34 χιλιάρικα. Το astra αυτή τη στιγμή είναι ό,τι πιο τίμιο μαζί με το megane στην κατηγορία για μοτέρ πετρέλαιο 1.6 κατά τη γνώμη μου.

      6
  • Astra k

    3,5 χρόνια μαζί.Μικροπραγματα που αν δεν υπηρχαν το ελεγα εξαιρετικό. Κινητηρας διαμάντι, εξαιρετικο στησιμο με ημιακαμπτο που κάποιοι λοιδορουν, αριστο τιμονι, χωροι, αριστη ποιότητα υλικων αλλα φαουλ στην συναρμογή. Εκει δεν το προσεξαν παροτι η opel διαχρονικα εχει αριστες καμπινες. Χαζοτριγμοι υπαρχουν αλλα χαλάλι. Συνεχίζουμε... Fun to drive!!