Το Opel Corsa LPG, αλλά είναι φιλικό, ασφαλές και φυσικά εξαιρετικά οικονομικό στην κίνησή του.

Στιβαρό, καλοφτιαγμένο και εργονομικό το ταμπλό όπως σε όλα τα Corsa άλλωστε.

Στον πίνακα οργάνων μπορείς να δεις την αυτονομία με κάθε καύσιμο ξεχωριστά.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανα πάσα στιγμή το καύσιμο που θέλει. Η εκκίνηση γίνεται πάντα με βενζίνη και μετά υπάρχει αυτόματη αλλαγή αν είναι επιλεγμένο το LPG.

Δοκιμή διαρκείας: Opel Corsa LPG

41.217 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2019)

Μετά από 3 μήνες παρουσίας, η εργοστασιακή LPG έκδοση του Opel Corsa έφυγε από το στόλο των προς μακρά δοκιμή αυτοκινήτων μας και γύρισε στην αντιπροσωπεία. Αυτό που μας μένει είναι γλυκές αναμνήσεις και αρκετά ευρώ στην τσέπη από την οικονομία που μας εξασφάλισε.

Info
- Έκδοση: 1,4 LPG Innovation
- Συνολικά χλμ.: 3.780
- Μέση κατανάλωση LPG: 7,9 λτ/100 χλμ. (κόστος: 6,4 ευρώ/100 χλμ.)
- Μέση κατανάλωση Bενζίνη: 6,6 λτ/100 χλμ. (κόστος: 10,9 ευρώ/100 χλμ.)
- Τιμή: από 13.380 ευρώ (3θυρο) 

Ούτε 500, ούτε 1.000, αλλά 3.780 χλμ κάναμε με το Opel Corsa, που φέρει 1,4 λτ. ατμοσφαιρικό κινητήρα συνδυασμένο με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης. Τα πράγματα είναι απλά: Αν αυτά τα χιλιόμετρα τα κάναμε με βενζίνη θα χρειαζόμασταν περί τα 410 ευρώ, ενώ με τη χρήση του LPG χρειαστήκαμε τελικά μόλις 240 ευρώ. Εξοικονομήσαμε δηλαδή στη πράξη σχεδόν 200 ευρώ (οικονομία 42% για τους λάτρεις των στατιστικών), τα οποία μας έμειναν στην τσέπη ή χρησιμοποιήσαμε για την κάλυψη άλλων εξόδων στα ταξίδια και στις καθημερινές μετακινήσεις που κάναμε.
 

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που ήταν στα… βάρβαρα χέρια μας το Opel Corsa, όλα λειτούργησαν τέλεια και δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο, που θα αμαύρωνε την εικόνα της αξιοπιστίας του. Θυμίζουμε πάντως πως το μοντέλο καλύπτεται με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών. To μόνο που ζητάει είναι υγραέριο και πολύ σπάνια βενζίνη (βάζαμε το ελάχιστο μέχρι να βρούμε πρατήριο με LPG, το οποίο είναι πολύ εύκολο πλέον). 

Το αγαπημένο μας
Με μόλις 6,4-6,5 ευρώ/100 χλμ. καταλαβαίνει λοιπόν κανείς γιατί η εργοστασιακή LPG έκδοση του Opel Corsa έγινε το αγαπημένο μεταφορικό μέσο των συντακτών που Auto Τρίτη. Θα θέλαμε πάντως μια 6η σχέση και πιο πυκνή κλιμάκωση στο κιβώτιο για περισσότερη «ζωντάνια».

O ατμοσφαιρικός κινητήρας πάντως είναι ελαστικός και τραβάει από χαμηλά. Με τη χρήση υγραερίου οι επιδόσεις δεν επηρεάζονται ουσιαστικά. Το Opel Corsa 1,4 LPG πωλείται από 13.380 ευρώ (13.780 ευρώ το 5θυρο) στην έκδοση «120 Υears». Σε σχέση με την ίδια εξοπλιστική έκδοση του μοντέλου με τον συμβατικό κινητήρα των 90 επίσης ίππων η διαφορά είναι της τάξης της 700 ευρώ, που αποσβένεται όμως πολύ σύντομα. Ακόμη και σε 6 μήνες αν κάνεις περί τα 15.000 χλμ. το χρόνο. Για την πιο πλούσια έκδοση Innovation του υγραεριοκίνητου Opel Corsa οι τιμές ανεβαίνουν στα 14.680 και 15.080 ευρώ αντίστοιχα. 

Η καθημερινότητα με το Opel Corsa LPG
Αυτό που λατρέψαμε στην καθημερινή χρήση είναι η ευχρηστία του Corsa LPG και φυσικά το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις πολλά χιλιόμετρα με ελάχιστα ευρώ. Μέσα στην πόλη παρκάρει εύκολα χάρη στο μαλακό τιμόνι. Οδηγικά δεν ενθουσιάζει, αλλά είναι φιλικό και ασφαλές. Ο εξοπλισμός της έκδοσης «120 Years» έχει ελλείψεις. Σίγουρα η έκδοση Innovation είναι πιο γενναιόδωρη. 

Τι λένε όσοι την οδήγησαν
Θανάσης Δαμαλίτης
, συντάκτης autotriti.gr: «Αυτό που κρατάω όμως είναι η φιλικότητα προς την… τσέπη. Πήγαινε-έλα Θεσσαλονίκη με 60 ευρώ είναι ευλογία»
Παντελής Πατέλος, συντάκτης Auto Τρίτη: «Με την επιλογή καυσίμου, αλλάζει αυτόματα και το trip computer σχετικά με την μέση κατανάλωση και την αυτονομία»
Σταμάτης Καγιαλής, συντάκτης Auto Τρίτη: «ΣΆ όλα τα ταξίδια από την οικονομία έβγαζα τα διόδια και μέρος του φαγητού. Εξαιρετικά οικονομικό και αξιόπιστο». 

PEIRAIOS LEASING
moto