Τα κλασσικά όργανα καταργούνται και όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες από μόνο μία οθόνη.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα κλασσικά όργανα καταργούνται και όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες από μόνο μία οθόνη.

Ούτε κοντέρ, ούτε HUD!

8.179 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2017)

Η Tesla στο επόμενο Model 3 καταργεί ένα από τα πιο κλασσικά στοιχεία ενός αυτοκινήτου, το κοντέρ.

Η Tesla στο επερχόμενο Model 3καταργεί ένα από τα στοιχεία του αυτοκινήτου που μας συντροφεύει από την απαρχή της αυτοκίνησης, το κοντέρ. Ο Elon Musk έχει επιβεβαιώσει ότι το επικείμενο εισαγωγικό Model 3 δε θα διαθέτει ούτε καν head-up display αλλά θα στηρίζεται αποκλειστικά σε μια μεγάλη κεντρική οθόνη για την απεικόνιση όλων των σημαντικών λεπτομερειών.

Το εσωτερικό είναι τόσο minimal που δεν υπάρχουν καν αεραγωγοί αλλά δυσδιάκριτες σχισμές στο ταμπλό.

Το εσωτερικό είναι τόσο minimal που δεν υπάρχουν καν αεραγωγοί αλλά δυσδιάκριτες σχισμές στο ταμπλό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Όταν η Tesla αποκάλυψε το αρχικό σχέδιο του Model 3 πέρυσι, αρκετοί παραξενεύτηκαν βλέποντάς το χωρίς παραδοσιακό πίνακα οργάνων αλλά μόνο με μία μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας fan της Tesla ρώτησε τον πρόεδρο της Tesla, Elon Musk αν το Model 3 θα έχει head-up display και η απάντηση του Musk ήταν, “το Model 3 θα έχει μόνο μία οθόνη”.

“Όσο πιο αυτόνομο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο λιγότερες πληροφορίες χρειάζεται ο οδηγός. Πόσο συχνά κοιτάτε το κοντέρ όταν είστε σε ένα ταξί;”, δήλωσε ο Musk προτού απαντήσει στο επιχείρημα ότι η εταιρεία δεν μπορεί να κατασκευάζει ένα αυτοκίνητο σήμερα έχοντας κατά νου ότι θα είναι πλήρως αυτόνομο αύριο. Η απάντηση ήταν ότι σε κάθε περίπτωση θα έχει μία οθόνη.Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Model 3 θα έχει μόνο μια οθόνη καθώς πέρυσι διέρρευσε μία εικόνα που έδειχνε ένα sedan την ώρα που κινούνταν κανονικά στο δρόμο και το σημαντικότερο είναι ότι το ταχύμετρό του βρισκόταν στην πάνω αριστερά γωνία της κεντρικής οθόνης, ακριβώς δίπλα στο τιμόνι. Ωστόσο, πολλοί ήλπιζαν ότι αυτή η οθόνη θα συνοδευόταν από ένα head-up display.

Προφανώς, η απόφαση του Musk να χρησιμοποιήσει μόνο μια οθόνη ταιριάζει απόλυτα με τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα του εσωτερικού. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι δε θα περιλαμβάνονται κλασσικοί αεραγωγοί αλλά ο αέρας θα διοχετεύεται στην καμπίνα από μόλις και μετά βίας παρατηρήσιμες σχισμές στο ταμπλό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center