Οι εξατμίσεις βελτιώνουν τόσο την απόδοση όσο και την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου.

Η εξάτμιση κάνει τη διαφορά μέσα και έξω

8.537 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/1/2017

Μία βελτιωτική εξάτμιση απελευθερώνει την -περιορισμένη από τον κατασκευαστή- ροή των καυσαερίων με αποτέλεσμα να μπορεί ο κινητήρας να αυξήσει αυτόματα τη δύναμη που παράγει.
Ανάλογα τον κινητήρα του αυτοκινήτου, αλλά και το πόσο «φιμωμένος» είναι, τόσο περισσότερη δύναμη θα αποδώσει. Η δύναμη αυτή μπορεί να εμφανιστεί σε δύο τομείς: στην αύξηση της ιπποδύναμης ή της ροπής που παράγει το μοτέρ. Εκτός από τη βελτίωση του κινητήρα, μία «ελεύθερη» εξάτμιση προσφέρει μία ευχάριστη και έντονη χροιά του ήχου που παράγει, με ανάλογης έντασης μπάσο. Το πόσο έντονη ή διακριτική θα είναι αυτή η ένταση κανονίζεται από τη χωρητικότητα των σιλανσιέ και, κατά συνέπεια, από τις ανάγκες του οδηγού.
Εκτός των πλεονεκτημάτων στην απόδοση του οχήματος όμως, οι εξατμίσεις και ειδικά οι απολήξεις τους, προσδίδουν και ένα διαφορετικό «λουκ» εξωτερικά στο αυτοκίνητο, ενώ προσφέρονται και σε πολλές επιλογές, για κάθε γούστο. Με μεγάλη διάμετρο (μπουρί), με διπλή απόληξη, ορθογώνιες με καμπυλωμένες ακμές κ.τ.λ.. Έτσι μπορείτε να κάνετε πιο σπορ ή «αγριεμένη» την εμφάνιση του αυτοκινήτου σας, εξατομικεύοντάς τη στα δικά σας στάνταρ.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ