Εσείς ποια Alfa Romeo από τις δύο θα επιλέγατε; Και γιατί;

Εσείς ποια Alfa Romeo από τις δύο θα επιλέγατε; Και γιατί;

Πόσο Giulia είναι η νέα Stelvio;

(13/1/2017)

Είναι άραγε δίκαιο το πρώτο SUV της ιταλικής μάρκας να έχει ήδη το παρατσούκλι Giulia SUV; Πόσο όμως «Giulia» είναι η νέα Stelvio;

Από τη μια η Giulia: Το μεσαίο σεντάν που έφερε επανάσταση στη σύγχρονη ιστορία της Alfa Romeo, επιτρέποντας στην ιστορική μάρκα να επιστρέψει μετά από δεκαετίες στην πίσω κίνηση και παράλληλα, δίνοντάς της τη δυνατότητα να κοιτάξει απευθείας στα «μάτια» τους κορυφαίους στην κατηγορία Γερμανούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Από την άλλη πλευρά η Stelvio: Το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, το οποίο «πατάει» πάνω στη Giulia και ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα, που θα επιτρέψουν στη μάρκα για πρώτη φορά να πολεμήσει τους premium Γερμανούς και στην πλέον αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων παγκοσμίως.
 
Ποια όμως είναι τα μυστικά της Stelvio; Πόσο ίδια και πόσο διαφορετική είναι με την επιτυχημένη Giulia;
 
Ας δούμε κάποια από τα στοιχεία των δύο αυτοκινήτων:
 
Ξεκινάμε με τη βάση και έτσι, το δάπεδο των δύο μοντέλων είναι η ίδια νέα και εξελιγμένη πλατφόρμα «Giorgio» της Alfa Romeo, που μας συστήθηκε με τη Giulia και συνεχίζει με την Stelvio.
 
Λόγω και της σχεδίασης του αμαξώματος οι διαστάσεις δεν είναι ίδιες, αφού η Stelvio είναι μακρύτερη κατά σχεδόν 40 χλστ., πιο πλατιά κατά 100 περίπου χλστ., αλλά και πιο ψηλή -ως SUV μοντέλο- κατά 200 χλστ. σε σχέση με την Giulia.
 
Όντας υψηλότερη από τη Giulia αλλά και λόγω της τετρακίνησης, η νέα Stelvio αναμένεται να είναι και πιο βαρία, παρότι η Alfa Romeo προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει λεπτομερή στοιχεία για το SUV της.
 
Από την άλλη βέβαια η νέα Stelvio είναι πιο πρακτική, με πορτ-μπαγκάζ που προσφέρει μεγαλύτερο άνοιγμα από το κλασικό σεντάν άνοιγμα αυτού της Giulia, αλλά και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περί τα 600 λίτρα ωφέλιμου όγκου, ένα νούμερο σημαντικά μεγαλύτερο από τα 480 λίτρα της Giulia.
 
Στους κινητήρες δεν έχουμε μεγάλες αλλαγές, αφού τα δύο μοτέρ με τα οποία παρουσιάστηκε αρχικά η Stelvio, είναι ο made by Ferrari 2,9 V6 των 510 ίππων και ο 2λιτρος turbo των 280 ίππων, τα οποία βρίσκονται και κάτω από το καπό της Giulia.
 
Στη Stelvio, η δύναμη στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η Giulia είναι κυρίως πισωκίνητη, αν και στην έκδοση με τον κινητήρα των 280 αλόγων είναι τετρακίνητη.
 
Στις επιδόσεις, με βάση ό,τι έχει γίνει γνωστό, η τετρακίνητη Stelvio με τα 510 άλογα έχει τελική ταχύτητα 284 χλμ./ώρα και 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) σε 3,9 δλ. όντας ένα από τα πιο γρήγορα SUV του μεγέθους του και κοιτώντας στα «μάτια» την Giulia QV που έχει 0-100 σε 3,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 307 χλμ./ώρα.
 
¶ρα συνοψίζοντας, η νέα Alfa Romeo Stelvio είναι μια πιο πρακτική «Giulia», με μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος, τετρακίνηση και ίδιους κινητήρες. Από την άλλη η Giulia είναι ένα πιο σπορ πισωκίνητο σεντάν, με ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις, αλλά και χαμηλότερο βάρος που της δίνει πλεονεκτήματα σε οδηγική αίσθηση και αναμενόμενα κατανάλωση.
 
Με βάση τα παραπάνω, εσείς ποια Alfa Romeo από τις δύο θα επιλέγατε; Και γιατί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center