Πόσο «Κινέζος» είσαι και πόσο επηρεάζονται οι εταιρείες από κάτι τέτοιο;

Πόσο «Κινέζος» είσαι και πόσο επηρεάζονται οι εταιρείες από κάτι τέτοιο;

Πόσο κάνεις τον Κινέζο;

4.727 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2017)

Εσάς τα γούστα σας πόσο κοντά είναι σε αυτά των Κινέζων; Και γιατί θα πρέπει;

Σας αρέσουν οι λιμουζίνες; Τα αυτοκίνητα με τρεις όγκους και τεράστια μεταξόνια; Σας αρέσει το πολύ νίκελ και τα τεράστια φωτιστικά σώματα; Σας αρέσουν τα αυτοκίνητα που αρέσουν στους κινέζους αγοραστές; Αν όχι, έχουμε πρόβλημα. Γιατί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Πως νομίζετε ότι σχεδιάζουν και εξελίσσουν τα προϊόντα τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες; Σαφώς βλέπουν τι πουλάει και τι όχι, όμως κάνουν και έρευνες αγοράς και βλέπουν τι απαιτεί ο κόσμος. Τι αρέσει, τι επιθυμεί, πως είναι το αυτοκίνητο που θα αγόραζε και πως όχι. Ποιος κόσμος; Αυτός που αγοράζει αυτοκίνητα. Δηλαδή οι Κινέζοι.

Γιατί οι Κινέζοι; Γιατί απλά η Κίνα θα γίνει σύντομα η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο. Ανέβηκε στην τρίτη θέση τα τελευταία χρόνια και ετοιμάζεται να περάσει την αμερικανική και την ευρωπαική και να κάτσει πρώτη, με απόσταση από όλους. Και όταν είσαι η μεγαλύτερη αγορά, σε ακούνε όλοι.

Προς το παρόν οι κατασκευαστές διαφοροποιούν τα μοντέλα τους για την Κίνα. Η Audi και η VW  είναι μερικές μόνο από τις μάρκες που παράγουν μοντέλα αποκλειστικά για την κινεζική αγορά. Ακόμη και τα αυτοκίνητα που είναι κοινά με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, έχουν διαφορές και είναι προσαρμοσμένα στα εκεί γούστα.

Μία νέα τάση είναι πολλά αυτοκίνητα να λανσάρονται στην Κίνα πρώτα ως αποκλειστικής διάθεσης. Η νέα σεντάν Σειρά 1 της BMW για παράδειγμα, λανσάρεται ως αυτοκίνητο μόνο για την κινεζική αγορά, όμως αν η ανταπόκριση από το κοινό των άλλων αγορών είναι θετική, δεν υπάρχει λόγος να μην λανσαριστεί και αλλού.

Και θα υπάρχουν όλο και περισσότερα τέτοια μοντέλα. Μοντέλα που σχεδιάζονται για μία αγορά και μετά εξαπλώνονται και στις άλλες εφόσον αρέσουν. Εφόσον τα γούστα της αγοράς για την οποία σχεδιάστηκαν «καπελώσουν» τα γούστα άλλων αγορών. Κάτι που μέχρι τώρα συνέβαινε από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ προς την Ασία και την Κίνα, τώρα, με αντεστραμμένους ρόλους, θα λειτουργεί ανάποδα. Λανσάρεται γιατί αρέσει στους Κινέζους, και αν αρέσει και στους άλλους θα το πάρουν και αυτοί.

Εσείς λοιπόν πόσο κοντά στα γούστα των κινέζων αγοραστών είστε; Σας αρέσουν τα σεντάν; Ή προτιμάτε τα χάτσμπακ; Σας αρέσει η διακριτική σχεδίαση, ή θέλετε πιο έντονα σχεδιαστικά στοιχεία. Και τελικά πόσο «κινέζος» είστε στο αυτοκίνητο; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto