Πώς ένα συνήθως διασκεδαστικό αυτοκίνητο μπορεί να γίνει αδιάφορο και βαρετό.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς ένα συνήθως διασκεδαστικό αυτοκίνητο μπορεί να γίνει αδιάφορο και βαρετό.

RX-8 με 70 ίππους!

19.721 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2017)

Σχεδόν 4000$ για ένα “ξεψυχισμένο” RX-8

Το να αλλάζεις έναν περιστροφικό κινητήρα ενός Mazda RX-8 με έναν ο οποίος οριακά κινεί ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης δείχνει ως μια πολύ παράξενη υποβάθμιση.

Εκεί που κάποτε

Εκεί που κάποτε "βασίλευε" ο δυνατός Wankel της Mazda τώρα βρίσκεται ένας 1400άρης 70 ίππων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Και όμως, αυτό ακριβώς έχει συμβεί στη Λιθουανία. Ένα Mazda RX-8 πωλείται με έναν κινητήρα 1.4 λίτρων και 70 ίππων ο οποίος χρησιμοποιούνταν στο Renault Twingo με 160.000 χλμ.έναντι 3.700$.Βέβαια, το Twingo δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ με κινητήρα 1.4, 70 ίππων οπότε ή έχει γίνει λάθος ή ο κινητήρας προέρχεται από κάποιο Clio, αλλά σε κάθε περίπτωση το από πού προέρχεται ο κινητήρας, μικρή σημασία έχει.

Η προφανής απορία είναι γιατί κάποιος θα έβγαζε το αποδοτικότατο μοτέρ ενός RX-8 και σίγουρα δεν είναι για λόγους οικονομίας καθώς ένας ατμοσφαιρικός και μη επαρκής για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινητήρας δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός οικονομίας. Πιθανότατα η μηχανή χάλασε εντελώς και τους φάνηκε πολύ λογικό να τοποθετήσουν ένα οποιοδήποτε μοτέρ προκειμένου να πουλήσουν το αυτοκίνητο.
ΠαρΆ ότι του λείπει ο δικός του κινητήρας το συγκεκριμένο RX-8 έχει αρκετό εξοπλισμό άνεσης όπως air-condition, abs, ηλεκτρικά παράθυρα, ζάντες αλουμινίου, υδραυλικό τιμόνι, προβολείς ομίχλης, κεντρικό κλείδωμα κ.λπ.

Πιθανότατα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα για απλές μετακινήσεις αλλά σίγουρα δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τις οδηγικές συγκινήσεις  που προσέφερε.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center