Νέο SEAT Arona
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο SEAT Arona

11.374 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2016)

Η SEAT ετοιμάζει τη δική της πρόταση στα μικρά SUV, με το νέο της μοντέλο να βασίζεται πάνω στo επόμενo Ibiza και να τονίζει την νεανική του διάθεση, με την κατασκευή του οποίου να πραγματοποιείται στην Ισπανία.

Whats new

Το μικρό SUV της ισπανικής μάρκας θα βασίζεται πάνω σε μια μικρότερη εκδοχή της MQB πλατφόρμας και θα στηριχτεί στο επόμενης γενιάς Ibiza (ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα). SCHULTE DESIGN

Το μικρό SUV της ισπανικής μάρκας θα βασίζεται πάνω σε μια μικρότερη εκδοχή της MQB πλατφόρμας και θα στηριχτεί στο επόμενης γενιάς Ibiza (ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα). SCHULTE DESIGN

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Πρώτο μικρό crossover της SEAT
- Crossover εκδοχή του Ibiza
- Διαστάσεις όμοιες με το Polo SUV
- Στην παραγωγή το 2017
 
Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου SEAT Ateca X-Perience στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, ήρθε η επιβεβαίωση της ισπανικής μάρκας για την άφιξη του πρώτου μικρού crossover μοντέλου της, λίγο διάστημα μετά και το λανσάρισμα του πρώτου SUV μοντέλου στην ιστορία της, του SEAT Ateca.
 
Το επερχόμενο μοντέλο έχει την ονομασία Arona, την οποία δανείζεται από την ομώνυμη πόλη της Τενερίφης των Κανάριων Νήσων, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εξέλιξη και η κατασκευή του θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της μάρκας στο Martorell της Βαρκελώνης, συνοδευόμενο στην παραγωγή από το ανανεωμένο Leon και τη νέα γενιά Ibiza.
 
Μάλιστα σε δηλώσεις προέβη και ο Πρόεδρος της SEAT, στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι λέγοντας. «Το Leon, το Ibiza και το νέο Arona, μαζί με το Ateca, έρχονται να ενδυναμώσουν το όνομα της SEAT από όλες τις απόψεις», προσθέτοντας ότι «το 2017 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τη μάρκα».
 
Νεανικό και δυναμικό
Το Arona θα αποτελεί τον μικρό «αδελφό» του Ateca, ενώ θα έχει έντονους δεσμούς συγγένειας με το Polo SUV παίρνοντας πληθώρα δανείων από το «αδελφό», μελλοντικό μοντέλο του VW Group, αλλά και με το αντίστοιχο μοντέλο που έχει στη σκαριά η Skoda. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το επερχόμενο Arona θα μπει στην «παλαίστρα» απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους όπως τα Nissan Juke, Opel Mokka, Citroen C4 Cactus, Peugeot 2008, Renault Captur και άλλα.
 
Χωρίς να υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το μελλοντικό ισπανικό Crossover, οι αποκλειστικές πληροφορίες που συγκεντρώσαμε λένε ότι το μήκος του επερχόμενου μικρού SUV της ισπανικής μάρκας θα έχει μήκος 4,2 μέτρα και θα βασίζεται πάνω σε μια μικρότερη εκδοχή της MQB πλατφόρμας. Θα στηριχτεί στο επόμενης γενιάς Ibiza, ενώ η σχεδίασή του, όπως φαίνεται και στην αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα μας, θα έχει δυναμικά χαρακτηριστικά και έντονες καμπύλες. 
 
Από την κατασκοπευτική φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε επίσης πως οι Ισπανοί θέλησαν να δώσουν μια πιο νεανική αίσθηση στο νέο τους μοντέλο, κάτι που φαίνεται έντονα με τη διχρωμία στο αμάξωμα (οροφή-σώμα), ενώ τα τρία νεύρα στα καπό, ειδικά το κεντρικό που μοιάζει να διχοτομεί το καπό, προσδίδουν δυναμισμό στην εμφάνιση του μικρού SUV. H μάσκα ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας, με τη γρίλια τοποθετημένη ψηλά στο καπό και να εφάπτεται στα φωτιστικά σώματα LED, τα οποία έχουν το σχήμα τριγώνου και είναι δάνειο από το νέο Ibiza. Τέλος παρατηρούμε πως η οροφή παίρνει μια μικρή κατηφορική κλίση δίνοντας στο SUV την «ψευδαίσθηση» από coupe. 
 
Με κινητήρες από 1.000 κυβικά
Η γκάμα των κινητήρων πιθανολογείται πως θα αποτελείται από τις νεότερες εκδόσεις των TSI και TDI κινητήρων του γερμανικού group, τα οποία αναμένεται να δούμε και στο προαναφερθέν Polo SUV. Στη βάση της γκάμας αναμένεται να βρίσκεται ο 3κύλινδρος 1,0 TSI βενζινοκινητήρας, ενώ πιο ψηλά θα βρούμε τους νέους 1,5 TSI και 1,5 TDI σε διάφορες αποδόσεις. Το ντεμπούτο του νέου SEAT Arona αναμένεται να γίνει το Σεπτέμβριο του 2017 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN