Σύμφωνα με το ΦΕΚ, τα σχέδια των αρμόδιων αρχών προβλέπουν ότι το σύστημα ανάλυσης και παρακολούθησης  δεδομένων για το όποιο ξοδεύτηκαν περίπου 150 εκατ ευρώ δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τις 31

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, τα σχέδια των αρμόδιων αρχών προβλέπουν ότι το σύστημα ανάλυσης και παρακολούθησης δεδομένων για το όποιο ξοδεύτηκαν περίπου 150 εκατ ευρώ δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τις 31/12/2018.

Συνεχίζεται το λαθρεμπόριο καυσίμων

3.422 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2017)

Με το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να παίρνει παράταση για την ολοκλήρωση του μέχρι το τέλος του 2018, η λαθρεμπορία καυσίμων γίνεται ανεξέλεχτη.

 Η νέα παράταση της ολοκλήρωσης του συστήματος εισροών-εκροών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημιουργεί περιβάλλον ασυλίας στο λαθρεμπόριο καύσιμων τουλάχιστον μέχρι το 2018.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σύμφωνα με το ΦΕΚ, τα σχέδια των αρμόδιων αρχών προβλέπουν ότι το σύστημα ανάλυσης και παρακολούθησης  δεδομένων για το όποιο ξοδεύτηκαν περίπου 150 εκατ. ευρώ δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τις 31/12/2018. Aρα σαν αποτέλεσμα, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι οι έλεγχοι από τα ειδικά κλιμάκια σπανίζουν, κανένας έλεγχος δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν τις αρχές του 2019, κάτι που φαίνεται πως έχει προκαλέσει απογοήτευση στο κομμάτι της αγοράς που ακόμα προσπαθεί να τηρήσει τον υγιή ανταγωνισμό
 
Προβληματισμός έχει επέλθει σε ανθρώπους της αγοράς που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος επικοινωνίας των συστημάτων εισροών- εκροών  του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τους πρατηριούχους να δηλώνουν μόνοι τους τις ποσότητες καυσίμου που παραλαμβάνουν ασχέτως αν αυτές ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα.

Ένα άλλο γεγονός ανησυχίας είναι η αύξηση των πωλήσεων των ναυτιλιακών καυσίμων κατά 26%. Ο λόγος είναι ότι, επειδή το πετρέλαιο που προορίζεται για ναυτιλία είναι αδασμολόγητο, υπάρχει η πιθανότητα να διοχετευτεί παράνομα στη αγορά με διάφορους τρόπους και να πωλείται ως πετρέλαιο κίνησης.

Πότε επιτέλους τα τεθεί υπό έλεγχο το λαθρεμπόριο καυσίμων;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center