Ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης θα κρατήσει ψηλά την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σας.

H σημασία του αξιόπιστου Book service

14.088 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/4/2016

Ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης είναι το καλύτερο χαρτί στην πώληση του αυτοκινήτου σας όταν έρθει η στιγμή να περάσει σε δεύτερο χέρι. Σε αυτό, καταγράφονται τα service του αυτοκινήτου (πότε και στα πόσα χιλιόμετρα), καθώς και τυχόν βλάβες-επισκευές που έχουν γίνει (πότε και στα πόσα χιλιόμετρα). Ένα αξιόπιστο βιβλίο service, πλήρες, με σφραγίδες και ημερομηνίες από τα συνεργεία που έχουν γίνει όλες οι εργασίες, ενώ είναι σε θέση να πιστοποιήσει την κατάσταση του αυτοκινήτου, καθώς και εάν τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά ή γυρισμένα. 
Aλλωστε είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές μεταχειρισμένου, και όχι άδικα αφού σε αυτό φαίνεται όλο το ιστορικό συντήρησης και άρα η μεταχείριση που είχε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του. 
Αν στο βιβλίο συντήρησης δεν φαίνεται πουθενά ότι έχουν αλλαχτεί τα τακάκια, ή ο συμπλέκτης και τα αμορτισέρ τι θα υποθέσει ο υποψήφιος αγοραστής; Ακόμη και αν του δείξετε αποδείξεις από το ανεξάρτητο συνεργείο για την εργασία και τα ανταλλακτικά που τοποθετήσατε, η εμπιστοσύνη του έχει κλονιστεί. 

 
  • Νίκος

    Προφανώς οι "εξουσιοδοτημένοι επισκευαστές", λόγω και της κρίσης, χρειάζονται λιγάκι βοήθεια...

      2
  • ΜΙΧΑΛΗΣΚΩΝ

    Σε polo 1.2 δύο ετών και με μόλις 11,500 χλμ.ζήτησα service 2 ετών σε εξουσιοδοτημένο.Μου είπαν ότι χρειάζεται γενικό με κόστος 250 ευρώ περίπου ενώ στο επίσημο site της εταιρείας προτείνουν λάδια-φίλτρο και φίλτρο γύρης με κόστος 167 ευρώ.Φυσικά δεν ανέχτηκα την εμφανέστατη κοροιδία και απευθύνθηκα σε εξειδικευμένο.Κόστος με επώνυμα,συνθετικά λάδια που προτείνει η εταιρεία μόλις 75 ευρώ !!!!!Σιγά μην με δούν τα εξουσιοδοτημένα...

      1
  • focus II

    Με αρκετές αντιπροσωπείες να έχουν βάλει λουκέτο κυρίως στην επαρχία, και με τον κύριο όγκο των αυτοκινήτων να έχει υπερβεί τα έτη εγγύησης, άρα και την υποχρέωση για service στα εξουσιοδοτημένα συνεργία, τη σκυτάλη έχουν πάρει τα εξειδικευμένα που προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες σε οικονομικότερες τιμές.

      1