Το νέο Toyota Avensis για πρώτη φορά απέκτησε έκδοση πετρελαίου με μοτέρ 1,6 λτ.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Toyota Avensis για πρώτη φορά απέκτησε έκδοση πετρελαίου με μοτέρ 1,6 λτ.

Test: Avensis 1,6 D-4D

63.089 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2016)

Το νέο Toyota Avensis φορά για πρώτη φορά έναν 1.600άρη diesel κινητήρα 112 ίππων και μπαίνει στο επίκεντρο της κατηγορίας. Ανοίγουμε, λοιπόν, το καπό του και το δοκιμάζουμε αναλυτικά…

Στα γρήγορα: • Είναι 1,6 turbodiesel με 112 άλογα• Καίει 4,2 λτ./100 χλμ.• Κοστίζει από 23.850 ευρώ (22.420 ευρώ με απόσυρση)+Ανεση-ποιότητα κύλισης, εργονομία, ποιότητα, ηχομόνωση, κατανάλωση, τιμή, εγγύηση- Μακριά κλιμάκωση 6ης σχέσης, αίσθηση συστήματος διεύθυνσηςΤο Avensis της Toyota έχει διαγράψει τη δική του πορεία στη μεσαία οικογενειακή κατηγορία από το 1997 μέχρι σήμερα, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως η άνεση, οι καλοί χώροι, αλλά και η αξιοπιστία που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της ιαπωνικής μάρκας. Ως προίκα του, το μεσαίο μοντέλο κουβαλά πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις στην Ευρώπη, αλλά και μια σειρά από πανευρωπαϊκές διακρίσεις στο πεδίο της ικανοποίησης κατόχου. 
Πλέον, η Toyota μας φέρνει τη νέα ή μάλλον, τη ριζικά ανανεωμένη γενιά του Avensis, με μεγαλύτερη είδηση την προσθήκη για πρώτη φορά στη γκάμα diesel κινητήρα κάτω από 2,0 λτ. και ειδικότερα, με χωρητικότητα 1.598 κ.εκ. Εμείς, δοκιμάζουμε την άκρως ενδιαφέρουσα αυτή έκδοση, για να δούμε κατά πόσο πλέον η οικονομία ενός «μικρού» diesel θα αποτελέσει από εδώ και πέρα χαρακτηριστικό και του Avensis.
Μοντέρνο και πιο δυναμικόΗ σχεδίαση του Avensis διατηρεί αρκετούς δεσμούς με αυτή του προηγούμενου μοντέλου, με το αμάξωμα να έχει το ίδιο πλάτος, ύψος και μεταξόνιο όπως πριν (1.810, 1.480 και 2.700 χλστ. αντίστοιχα), αλλά και αυξημένο κατά 40 χλστ. μήκος. Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα, το οποίο υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Toyota που μας έδειξε το ανανεωμένο Auris, δίνοντας στο Avensis μια μοντέρνα και πιο δυναμική παρουσία. Ξεχωρίζουμε τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα με νέα LED φώτα ημέρας, αλλά και τον πιο εμφατικό, τετραγωνισμένο προφυλακτήρα. Στο πλάι, το Avensis διατηρεί τις ρέουσες γραμμές του προηγούμενου μοντέλου, ενώ πίσω, διακρίνονται τα μακρόστενα και μεγάλων διαστάσεων φωτιστικά σώματα, που «συνδέονται» και με μια νέα χρωμιωμένη λωρίδα πάνω στο καπό.
Φθηνότερο dieselΤιμολογιακά, η τοποθέτηση στο Avensis ενός χαμηλού κυβισμού diesel κινητήρα (μέχρι τώρα είχε μόνο diesel 2,0 και 2,2 λτ.), έχει ωφελήσει και τις τιμές των πετρελαιοκίνητων εκδόσεών του, που είναι χαμηλότερες από κάθε άλλη φορά. Έτσι, για την αρχική έκδοση Classic του νέου Avensis 1,6 D-4D, η τιμή με απόσυρση (δίνεται δωρεάν από την Toyota) διαμορφώνεται στα 22.420 ευρώ. Ο εξοπλισμός της αρχικής έκδοσης είναι καλός, ενώ για την επόμενη και πιο πλήρη εξοπλιστικά έκδοση Elegant το κόστος έχει διαμορφωθεί στα 24.870 ευρώ. Σημειώστε επίσης, ότι στις βενζινοκίνητες εκδοχές του, το Avensis ξεκινά από τα 18.080 ευρώ (1,6 Valvematic με 132 PS), ενώ στο πεδίο των εγγυήσεων, το όλο πολύ καλό value for money του αυτοκινήτου ενισχύει και η 6ετής εγγύηση της Toyota.

Το μοτέρ είναι ο πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη έκδοση του Avnesis.

Το μοτέρ είναι ο πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη έκδοση του Avnesis.

PEIRAIOS LEASING
test center