Με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο, η τιμή του MINI Cooper D ξεκινάει από τα 22.185 ευρώ.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο, η τιμή του MINI Cooper D ξεκινάει από τα 22.185 ευρώ.

Test: ΜΙΝΙ Cooper D auto

9.966 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2014)

Το αυτόματο κιβώτιο λύνει τα χέρια όσων επιλέξουν την ισχυρή πετρελαιοκίνητη Cooper D έκδοση του νέου ΜΙΝΙ, χωρίς όμως εκπτώσεις στην οδηγική ευχαρίστηση.

Στα γρήγορα: 
• Έχει 22.185 ευρώ
• Είναι 1,5 λτ. turbodiesel με 116 άλογα
• Καίει 3,7 λτ./100 χλμ.
• Δεν πληρώνει τέλη
To λογότυπο Cooper D στο πίσω μέρος είναι το μόνο στοιχείο, που χαρακτηρίζει την πιο ισχυρή έκδοση του νέου 1,5 turbodiesel κινητήρα για το νέο ΜΙΝΙ, το οποίο ξεχωρίζει για τον στιλάτο και lifestyle χαρακτήρα του. Στην πράξη ο 1,5 λτ., 3κύλινδρος, νέας γενιάς turbodiesel κινητήρας του ΜΙΝΙ ξεχωρίζει για την ποιότητα λειτουργίας, την ευρωστία του στις χαμηλές στροφές και την ευστροφία του χαρίζοντας στο ΜΙΝΙ πολύ καλές επιδόσεις. Σε αυτές βοηθά και το εξαιρετικό 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (+ 1.921 ευρώ) του αυτοκινήτου δοκιμής, που απογειώνει την ευκολία στις αστικές μετακινήσεις. 
Η ομαλότητα, η αδιάκοπη παροχή ισχύος στις αλλαγές σχέσεων και η ταχύτητα απόκρισής του θυμίζουν πολύ καλό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, παρά κλασικό αυτόματο. Λείπουν τα paddles στο τιμόνι πάντως, αλλά ο λεβιές είναι εργονομικά τοποθετημένος και οι σειριακές αλλαγές γίνονται με τον σωστό αγωνιστικό τρόπο: σπρώχνοντας μπροστά κατεβάζει και τραβώντας πίσω ανεβάζει σχέσεις. Οι επιδόσεις δεν υπολείπονται του χειροκίνητου μοντέλου. 
Η MINI υπόσχεται κατανάλωση 3,7 λτ./100 χλμ. (+0,2 σε σχέση με το χειροκίνητο), αλλά στην πράξη δύσκολα βλέπεις κάτω από 6,5 λτ./100 χλμ. Όπως και το χειροκίνητο μοντέλο, έτσι και το αυτόματο δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Η τιμή πάντως είναι αλμυρή, αφού με το αυτόματο κιβώτιο η τιμή του MINI Cooper D ξεκινάει από 22.185 ευρώ. 
Στο δρόμο: Απολαυστικό
Το αυτόματο ΜΙΝΙ Cooper D δεν έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο τον fun to drive χαρακτήρα των νέων ΜΙΝΙ.  Αριστα ζυγισμένο και ακριβές τιμόνι, κορυφαία φρένα, δυναμικό πλαίσιο και άμεση εμπλοκή του οδηγού με τα δρώμενα τοποθετούν ψηλά το ΜΙΝΙ στην κλίμακα της οδηγικής καταξίωσης. Ανάμεσα στα (πολλά) έξτρα υπάρχει και σύστημα επιλογής προγραμμάτων. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις επιλογές Green και Mid, αλλά στην Sport το τιμόνι τονίζει ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά του, ενώ και η απόκριση στο γκάζι και στο κιβώτιο γίνεται αισθητά πιο άμεση. Στον ανοιχτό δρόμο είναι σταθερό, με γερό «πάτημα» και μια ξεχωριστή ικανότητα παρά τη σφιχτή ανάρτηση να «στρογγυλεύει» τις ανωμαλίες. Το πάρτι όμως γίνεται στις στροφές, όπου το ΜΙΝΙ ελίσσεται με μαεστρία, κορυφαίο κράτημα, υποδειγματικό σε λειτουργία ESP!
Συμπέρασμα 
Το αυτόματο κιβώτιο του MINI Cooper D ταιριάζει απόλυτα στον fun to drive χαρακτήρα του μοντέλου και λύνει τα χέρια μέσα στην κίνηση. Το επιπλέον κόστος είναι 1.921 ευρώ.  Πάντως αν δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο λόγο για την αγορά αυτόματου ή αν δεν κινείστε αποκλειστικά μέσα στην πόλη, το χειροκίνητο είναι αψεγάδιαστο και σας γλυτώνει από έξτρα κόστος.

Mε premium χαρακτηριστικά ποιότητας η hi-tech και μοντέρνα καμπίνα του νέου ΜΙΝΙ. Οι χώροι επιβατών ικανοποιούν, όχι όμως και το πορτ μπαγκάζ των 211 λτ.

Mε premium χαρακτηριστικά ποιότητας η hi-tech και μοντέρνα καμπίνα του νέου ΜΙΝΙ. Οι χώροι επιβατών ικανοποιούν, όχι όμως και το πορτ μπαγκάζ των 211 λτ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto