Το νέο Celerio είναι ο καινούργιος 
εκπρόσωπος της Suzuki στα αυτοκίνητα πόλης.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Celerio είναι ο καινούργιος εκπρόσωπος της Suzuki στα αυτοκίνητα πόλης.

Test: Suzuki Celerio

46.399 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2015)

Το νέο Celerio είναι ο καινούργιος εκπρόσωπος της Suzuki στα αυτοκίνητα πόλης. Δοκιμάζουμε το μίνι μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας με τον 1.000άρη κινητήρα των 68 ίππων.

Στα γρήγορα: 
• Είναι 1,0 λτ. με 68 άλογα
• Καίει 4,3 λτ./100 χλμ.
• Δεν πληρώνει τέλη
• Κοστίζει από 8.990 ευρώ
+ Χώροι, κατανάλωση, 0 τέλη κυκλοφορίας
- Αίσθηση συστήματος διεύθυνσης
Η Suzuki διαθέτει μια αρκετά μεγάλη παράδοση στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Το όνομα Alto έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1979 και κατάφερε να σημειώσει αξιοσημείωτα νούμερα πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, η Suzuki ρίχνει στη μάχη της μίνι κατηγορίας το Celerio, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το Αlto και το Splash στην ευρωπαϊκή αγορά (η ονομασία Αlto παραμένει σε μοντέλα της εταιρείας που διατίθενται εκτός Ε.Ε.). Τι νέο φέρνει το μοντέλο και πόσο καλύτερο είναι, όμως, σε σχέση με τον προκάτοχό του; 
Μεγαλύτερο σε διαστάσεις
Το νέο Celerio δεν φιλοδοξεί να κάνει τη ρήξη σε επίπεδο σχεδίασης και ακολουθεί τα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με τις λεπτομέρειες χρωμίου και τα μακρόστενα φωτιστικά, ενώ στο πίσω μέρος η σχεδίαση είναι κάπως πιο συγκρατημένη φέροντας αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν στο Altο. Ωστόσο, η σημαντικότερη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Celerio μεγάλωσε σε εξωτερικές διαστάσεις (100 χλστ. σε μήκος, 70 χλστ. σε ύψος και μεγαλύτερο μεταξόνιο) και αυτό γίνεται αντιληπτό από την πρώτη ματιά. Φυσικά αυτό δεν έχει επηρεάσει τον κόμπακτ χαρακτήρα και κατά συνέπεια τον αστικό προσανατολισμό.  Σημειώνουμε πως το Celerio έχει αξιολογηθεί με 3 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP . Το μοντέλο που δοκίμασε ο ευρωπαϊκός οργανισμός διέθετε 2 αερόσακους, ενώ στη χώρα μας διαθέτει 4 αερόσακους στον βασικό εξοπλισμό του. 
Από 8.990 ευρώ και με καλό εξοπλισμό
Οι τιμές του μίνι μοντέλου της  Suzuki ξεκινούν από τα 8.990 ευρώ με την απόσυρση και την προωθητική ενέργεια της εισαγωγικής εταιρείας, με τον βασικό εξοπλισμό του να περιλαμβάνει 4 αερόσακους, κλιματισμό, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα, air condition κ.ά. Η αμέσως επόμενη εξοπλιστική, η GLX (μοντέλο δοκιμής), περιλαμβάνει επιπλέον αερόσακους οροφής, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης κ.ά.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Suzuki δίνει εγγύηση για το νέο Celerio 5 έτη ή 100.000 χλμ. για τα μηχανικά μέρη, 3 έτη για το χρώμα και 12 χρόνια για διάτρηση αμαξώματος.

Σταθερό και ασφαλές χαρακτηρίζεται το Celerio στον δρόμο, ενώ παράλληλα η ανάρτηση θα μπορούσε να έχει πιο ομαλή αντίδραση στις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Σταθερό και ασφαλές χαρακτηρίζεται το Celerio στον δρόμο, ενώ παράλληλα η ανάρτηση θα μπορούσε να έχει πιο ομαλή αντίδραση στις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO PROACE
skoda