Η ηλεκτρική Mission E.

Η ηλεκτρική Mission E.

«Ποντάρει» στα ηλεκτρικά η Porsche

2.081 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2017)

Να γίνει η πρώτη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα στραφεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θέλει η Porsche, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου Oliver Blume.

Σε δηλώσεις του στα γερμανικά μέσα ο Blume γνωστοποίησε πως το 2023 οι μισές πωλήσεις που θα κάνει η μάρκα θα μπορεί να προέρχονται από ηλεκτρικά οχήματα και αυτό είναι κάτι στο οποίο δουλεύουν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ένας σημαντικός αριθμός αυτών των πωλήσεων πιστεύεται ότι θα προέλθει από την έκδοση της Mission E. Το μοντέλο παραγωγής που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2019, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα μπορεί να διανύει 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, ενώ δεν αποκλείεται να έχει τη δυνατότητα να φορτίζει σε μόλις 15 λεπτά.
Μετά τη Mission E, η Porsche αναμένεται να λανσάρει ένα ηλεκτρικό crossover το οποίο θα έχει το στυλ ενός coupe. Το crossover θα φτάσει περίπου ένα ή δύο χρόνια μετά την Mission E και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Zuffenhausen.

Τέλος ο Blume αποκάλυψε ότι η επόμενη γενιά της Macan θα κυκλοφορήσει το 2022, με τον ισχυρό άντρα της αυτοκινητοβιομηχανίας να έχει προτείνει να προσφερθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρική έκδοση.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο και δεν υπάρξει πτώση στις πωλήσεις του μοντέλου, που ανέρχονται στις 95.000 μονάδες ετησίως, οι διεθνείς πηγές αναφέρουν πως τότε είναι πολύ πιθανό η φίρμα να πετύχει και τον στόχο των πωλήσεων που έθεσε με το 50% να προέρχεται από ηλεκτρικά.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
OPEL