Τα αμορτισέρ αζώτου – λαδιού που παρέχουν καλύτερη απόσβεση και απόδοση σε ανώμαλους δρόμους, όπου η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη.

Αμορτισέρ αζώτου - λαδιού

18.069 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/2/2017

Τα αμορτισέρ απορροφούν τις ανωμαλίες του δρόμου, για να μη μεταφέρονται στην καμπίνα των επιβατών και να αποσβένουν κάθε ταλάντωση του ελατηρίου που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα και επομένως, την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Πρωταγωνιστικό ρόλο λοιπόν, για τη λειτουργία, αλλά και την απόσβεση των αμορτισέρ, «παίζει» το λιπαντικό που περιέχεται στο εσωτερικό του κορμού τους (μπουκάλα).
Η φθηνότερη λύση είναι τα αμορτισέρ λαδιού ή αέρος λαδιού, με τα οποία εφοδιάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων ευρείας παραγωγής και κατανάλωσης, καθώς εξασφαλίζουν πολύ καλό συνδυασμό τιμής – απόδοσης. Υπάρχουν όμως και τα αμορτισέρ αζώτου – λαδιού που παρέχουν καλύτερη απόσβεση και απόδοση σε ανώμαλους δρόμους, όπου η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη, καθώς το άζωτο βοηθά ώστε να μην αναπτυχθούν μεγάλες θερμοκρασίες στο λάδι, με αποτέλεσμα να μην αλλάζει σημαντικά ο όγκος του.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ