Η Toyota μέσω αυτής της συνεργασίας αποκτά πρόσβαση στις ευρεσιτεχνίες της Microsoft που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Toyota μέσω αυτής της συνεργασίας αποκτά πρόσβαση στις ευρεσιτεχνίες της Microsoft που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.

Toyota και Microsoft, μαζί

3.687 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2017)

Η Toyota συνεργάζεται με τη Microsoft για να αποκτήσει πρόσβαση στις αυτοκινητικές τεχνολογίες του κολοσσού λογισμικού με στόχο την καλύτερη υλοποίηση της διασύνδεσης μεταξύ αυτοκινήτων.

Η Microsoft δήλωσε ότι θα δώσει πολλές από τις ευρεσιτεχνίες της που σχετίζονται με το αυτοκίνητο στην Toyota στα πλαίσια του μεγαλύτερου προγράμματος ανταλλαγής πνευματικής ιδιοκτησίας που έχει κάνει με κατασκευαστή αυτοκινήτων.

H Microsoft τρέχει από το 2003 ένα πρόγραμμα ευρεσιτεχνιών μέσω του οποίου έχει συνάψει πάνω 1200 συμφωνίες με αυτοκινητοβιομηχανίες.

H Microsoft τρέχει από το 2003 ένα πρόγραμμα ευρεσιτεχνιών μέσω του οποίου έχει συνάψει πάνω 1200 συμφωνίες με αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η εταιρεία λογισμικού θα δώσει πρόσβαση στην Toyota στις τεχνολογίες αυτοκινήτου που διαθέτει οι οποίες περιλαμβάνουν ένα λειτουργικό σύστημα, αναγνώριση φωνής, έλεγχο με κινήσεις χωρίς επαφή με την οθόνη, τεχνητή νοημοσύνη και λογισμικό ασφαλείας. Η συμφωνία δεν έχει αποκλειστικό χαρακτήρα και η Microsoft δήλωσε ότι αναζητά συνεργασία και με άλλους κατασκευαστές.

Οι εταιρείες δε θα αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, ανακοίνωσαν την Τετάρτη.“Η Microsoft δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα, αλλά δουλεύουμε στενά με τις σημερινές αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να τις βοηθήσουμε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους”, ανέφερε ο Erich Andersen, αντιπρόεδρος του τμήματος πνευματικής περιουσίας της Microsoft.

Το πρόγραμμα πνευματικής περιουσίας της Microsoft ξεκίνησε το 2003 και έχει συνάψει πάνω από 1.200 συνεργασίες. Η συμφωνία με την Toyota είναι η πρώτη τέτοιου μεγέθους με έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων, αλλά οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πέρυσι ότι είχαν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται πάνω στις τεχνολογίες διασύνδεσης αυτοκινήτων.

Η Microsoft έχει συνεργαστεί και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να μοιραστεί την τεχνολογία της αλλά η συμφωνία με την Toyota δίνει στην κατασκευάστρια εταιρεία ευρεία πρόσβαση σε όλες τις τεχνολογίες διασύνδεσης αυτοκινήτου.

Η Toyota δούλευε με τη Microsoft όλο τον περασμένο χρόνο στο κέντρο έρευνας της πρώτης, το Toyota Connected. Το τμήμα έρευνας έχει αναπτύξει υπηρεσίες που διατίθενται ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του κάθε πελάτη, οι οποίες εκμεταλλεύονται την online πλατφόρμα της Microsoft.

“Μέσω αυτής της συνεργασίας θα μπορούμε να καινοτομούμε ταχύτερα ώστε να διαθέτουμε νέες, συναρπαστικές εμπειρίες στους πελάτες μας”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της Toyota, Tokuhisa Nomura.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center