Δοκιμάζουμε το VW Passat Alltrack, το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά αποκλειστικά με τον δίλιτρο TDI κινητήρα απόδοσης 190 ίππων. Το σύνολο ολοκληρώνεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμάζουμε το VW Passat Alltrack, το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά αποκλειστικά με τον δίλιτρο TDI κινητήρα απόδοσης 190 ίππων. Το σύνολο ολοκληρώνεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και 4Motion τετρακίνηση.

Δοκιμή: VW Passat Alltrack 2,0 λτ. με 190 PS

32.174 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2017)

Το νέο Passat Alltrack είναι η top επιλογή για όποιον θέλει πάρα πολλούς χώρους και άγριες off-road δυνατότητες. Δείτε τώρα την απίστευτη ροπή του, γιατί είναι «οδοστρωτήρας» σε δρόμο και χώμα και πόσα λίτρα αποσκευές χωράει.

What is new
- Η crossover εκδοχή του Passat
- 2,0 TDI με 190 άλογα
- Καίει 7,6 λτ./100 χλμ.
- Κοστίζει 44.900 ευρώ
 
Το σίγουρο είναι πως τέτοια αυτοκίνητα δεν φτιάχνουν όλοι οι κατασκευαστές και ότι το Volkswagen Group είναι αυτό που τα τολμάει. Δεν έχουν ίσως νόημα; Δεν βλέπουν κέρδος σε αυτά; Δεν ξέρουμε να απαντήσουμε. Από την άλλη όμως, αυτά τα αμαξώματα, που γεφυρώνουν το κενό ανάμεσα στα επιβατικά και τα SUV/crossover, όπως δηλαδή το Passat Alltrack της δοκιμής έχουν κάτι το ιδιαίτερο και διαφορετικό. Δεν απευθύνονται στον πολύ κόσμο, αλλά σε αυτόν που έχει κάτι συγκεκριμένο στο νου και που στόχο έχει οι καθημερινές διαδρομές να μην είναι… καθημερινές. Για αυτό και -υποκειμενικά- μας αρέσουν.

Χάρη στην ανάρτηση που δουλεύει γρήγορα και την αποτελεσματική τετρακίνηση οι off-road διαδρομές μπορούν να γίνουν απολαυστικές.

Χάρη στην ανάρτηση που δουλεύει γρήγορα και την αποτελεσματική τετρακίνηση οι off-road διαδρομές μπορούν να γίνουν απολαυστικές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Στην περίπτωση, τώρα, του VW Passat Alltrack της δοκιμής, το έργο το έχουμε μάλλον ξαναδεί, είτε πάλι ως Alltrack, είτε με την κωδική ονομασία Allroad, είτε ως Scout, ακόμη και ως Freetrack/X-Perience. Ως βάση, δηλαδή, παίρνουμε την στέισον βάγκον εκδοχή ενός επιβατικού, τη ψηλώνουμε κατά 3-4 πόντους, βάζουμε τετρακίνηση και ανακατεύουμε τα υλικά. Όμως για να πετύχει η συνταγή, χρειάζεται και η σωστή δοσολογία. Ας δούμε επομένως, πόσο καλά δένουν τα υλικά στο Passat Alltrack.
 
Στα 44.900 ευρώ 
Η τιμή του VW Passat Alltrack στην έκδοση με τον 2λιτρο diesel κινητήρα των 190 ίππων της δοκιμής (συνδυάζεται αποκλειστικά με DSG) ορίζεται στα 44.900 ευρώ, ακριβώς το ίδιο κοστίζει η βενζινοκίνητη έκδοση με τα 220 άλογα, ενώ η μικρότερη diesel με τον 150άρη 2λιτρο κινητήρα κοστίζει 36.800 ευρώ. Σε σχέση με το sedan και Variant αμάξωμα η διαφορά κρίνεται μάλλον μεγάλη, όπως σχετικά μεγάλη είναι και η απόσταση με μια αντίστοιχη εκδοχή του Tiguan. Ok, ναι το Tiguan είναι λιγότερο ευρύχωρο, είναι όμως και πιο SUV… ¶ρα; Η απάντηση είναι εύκολη:  Αυτοί που θέλουν άφθονους χώρους και να βγαίνουν συχνά μακριά από την άσφαλτο, πρέπει να του ρίξουν μια προσεκτική ματιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto