Τα τρία αυτοκίνητα της δοκιμής μας τα κάνουν όλα και συμφέρουν. Ποιο είναι όμως το καλύτερο;
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα τρία αυτοκίνητα της δοκιμής μας τα κάνουν όλα και συμφέρουν. Ποιο είναι όμως το καλύτερο;

C3 vs Fiesta vs Corsa

(9/9/2016)

Τα τρία μοντέλα της συγκριτικής αυτής δοκιμής τα καταφέρνουν καλά σε πολλούς τομείς ικανοποιώντας πολλαπλές ανάγκες. Ποιο θα ξεχωρίσει όμως από τα τρία;

Opel Corsa 1,3 CDTI
+ Κατανάλωση, ισορροπημένη οδική συμπεριφορά
- Αίσθηση τιμονιού
Citroen C3 1,6 BlueHDI 100 
+ Χώρος αποσκευών, επιδόσεις
- Εργονομία οθόνης αφής
Ford Fiesta 1,5 TDCi
+ Σπορτίφ οδική συμπεριφορά, τιμόνι
- Στενό πίσω κάθισμα, απουσία οθόνης αφής
Είναι diesel και δεν θέλουν πολλά λεφτά σε καύσιμο, είναι στα 100 περίπου άλογα αλλά με μεγάλη ροπή και έχουν σβέλτες ρεπρίζ, είναι μικρά σε εξωτερικές διαστάσεις όμως ευρύχωρα στο εσωτερικό καλύπτοντας έτσι τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας και, τέλος, είναι ευέλικτα στην πόλη, ασφαλή στον αυτοκινητόδρομο και με σπορτίφ οδηγικές προεκτάσεις. 
Ο λόγος για τα Citroen C3 1,6 BlueHDI 100, Ford Fiesta 1,5 TDCi και Οpel Corsa 1,3 DTE τα οποία παράλληλα είναι στιλάτα και με high-tech προφίλ, ώστε να κερδίζουν και το νεανικό κοινό. Φυσικά, υπάρχουν και διαφορές μεταξύ τους, αφού π.χ. άλλο δίνει έμφαση στην άνεση και άλλο στα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, όμως η ουσία είναι μία: Πως καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες. Ας τα δούμε, λοιπόν, πιο αναλυτικά.
Μοντέρνα και ελκυστικά
Εμφανισιακά τα τρία αυτοκίνητα του συγκριτικού είναι ελκυστικά, το καθένα με τον δικό του τρόπο. Αρχικά, το Citroen C3, είναι το πιο μικρό, πιο ψηλό και περισσότερο στρογγυλεμένο, τείνοντας πιο πολύ προς την κομψότητα και λιγότερο προς το σπορ του πράγματος. Σε αυτό άλλωστε συμβάλλει και το πολύ χρώμιο στη μάσκα, καθώς και τα LED φώτα ημέρας. Το Ford Fiesta, από την άλλη, έχει περισσότερες ακμές και μεταξύ των τριών είναι το πιο σπορτίφ και δυναμικό. Κερδίζει το βλέμμα μας με την «ψαρωτική» του μούρη που συνθέτουν τα powerdome στο καπό, αλλά και η μεγάλη τραπεζοειδή μάσκα… Και τέλος, κάπου στη μέση βρίσκεται το Opel Corsa, αφού καταφέρνει να συνδυάζει το δυναμισμό με το εκλεπτυσμένο στυλ, χάρη στην «χαμογελαστή» μάσκα στο μπροστινό μέρος, αλλά και τις προσεγμένες λεπτομέρειες κατά μήκος του αμαξώματος.

Το Ford Fiesta είναι το πιο επιθετικό από τα τρία, τόσο εξαιτίας του έντονου νεύρου στο πλάι, όσο και των φουσκωμάτων στο καπό.

Το Ford Fiesta είναι το πιο επιθετικό από τα τρία, τόσο εξαιτίας του έντονου νεύρου στο πλάι, όσο και των φουσκωμάτων στο καπό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto