Ποιο από τα τρία best seller της συγκριτικής δοκιμής μας θα πάρει τη νίκη;

Ποιο από τα τρία best seller της συγκριτικής δοκιμής μας θα πάρει τη νίκη;

308 vs Astra vs Golf

(30/10/2016)

Είναι τα 3 δημοφιλέστερα μικρομεσαία αυτοκίνητα της αγοράς και δικαίως, αφού αποτελούν τρεις από τις καλύτερες προτάσεις αυτής της κατηγορίας προσφέροντας αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες, υψηλή ποιότητα κατασκευής και επαρκείς χώρους σε παραπλήσιες τιμές.

VW Golf 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

+ Ποιότητα κατασκευής, κατανάλωση, οδική συμπεριφορά
- Επιδόσεις, απουσία 6ης σχέσης στο κιβώτιο

Opel Astra
+ Εξοπλισμός, επιδόσεις, σχεδίαση, τεχνολογία
- Στενά καθίσματα εμπρός, ελαφρύ τιμόνι

Peugeot 308
+ Εμφάνιση, λειτουργία ανάρτησης, οδική συμπεριφορά
- Αίσθηση επιλογέα, ορατότητα προς τα πίσω

Τα μικρομεσαία diesel παραδοσιακά διαγράφουν καλές πωλήσεις στην αγορά με τo Opel Astra να κρατάει τα σκήπτρα. Το Volkswagen Golf βρίσκεται στην 2η θέση, ενώ τρίτο βρίσκεται ένα outsider το οποίο ωστόσο και με δεδομένη την πολύ καλή του εικόνα, μόνο τυχαία δεν βρίσκεται εκεί. Ο λόγος για το 308 που κατάφερε μετά από χρόνια να βάλει δυνατά στον χάρτη των πωλήσεων της κατηγορίας την Peugeot, έχοντας ανέβει επίπεδο σε σχέση με το 307 σε όλους τους τομείς. Με κινητήρες 1,6 λίτρων diesel και αντίστοιχη τιμή αγοράς, η κόντρα τους μεταφέρεται στο χαρτί και περνάει από όλα τα επίπεδα, για να εντοπίσουμε το καλύτερο. 
 
Πιο ενδιαφέρον αισθητικά το Peugeot 308 
Η εξωτερική σχεδίαση των τριών μοντέλων είναι καλαίσθητη σε κάθε περίπτωση με το καθένα να προσελκύει με διαφορετικό τρόπο τον παρατηρητή. Πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά είναι το Peugeot 308 με την πιο αρμονική συνύπαρξη της δυναμικής και εκλεπτυσμένης αισθητικής, κάτι που οφείλεται στις λεπτομέρειες χρωμίου στη μάσκα, στα λεπτεπίλεπτα φανάρια και τα έντονα νεύρα στο πλάι του αμαξώματος. Το Opel Astra προβάλλει και εκείνο το ίδιο ύφος με εκλεπτυσμένα και δυναμικά στοιχεία να συνδυάζονται μεταξύ τους με κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισής του τις ανάγλυφες γραμμές του, τα νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά του αμαξώματος, με το πίσω μέρος να παραπέμπει κατά κάποιο τρόπο σε κουπέ αμάξωμα. Το Volkswagen Golf μπορεί να είναι το λιγότερο εντυπωσιακό στο μάτι και το πιο συγκρατημένο σχεδιαστικά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι όμορφο, ενώ αντίθετα με τα άλλα δύο, είναι και το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο μοντέλο όχι μόνο στην μεταξύ τους «κόντρα» αλλά και γενικότερα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto