Νέα Φώκαια – Πευκοχώρι, για τη μεγαλύτερη αμμουδιά της Χαλκιδικής

75881 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην οργανωμένη παραλία της Νέας Φώκαιας δεσπόζει ο καλοδιατηρημένος μεσαιωνικός πύργος, γνωστός και σαν πύργος του Αποστόλου Παύλου. Ακολουθώντας το δρόμο για το νότο, το πρώτο παραθεριστικό θέρετρο που θα συναντήσετε είναι της Αφύτου, που διατηρεί πολλά από τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία της.

Στο παραλιακό χωριό Καλλιθέα (3 χλμ. νότια της Αφύτου), εκτός από την θαυμάσια παραλία θα επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο όπου υπήρχε το ιερό του Αμμωνα Δία. Από την Καλλιθέα έως το όμορφο Πευκοχώρι, 20 χλμ. νοτιότερα, ξεδιπλώνεται η μεγαλύτερη σε μέγεθος αμμουδιά της Χαλκιδικής, με το δροσερό πευκοδάσος που κατεβαίνει ως την ακροθαλασσιά και τη λευκή αμμουδιά που χαρίζει τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά. Αν έχετε διάθεση για εξερευνήσεις, από το χωριό Παλιούρι προσεγγίστε τις όμορφες παραλίες Παναγία και Αυλάκι (3 χλμ. νότια). Για περισσότερη ησυχία, φτάστε στο ακρωτήρι του Αγίου Νικολάου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • loukia

    Σαν τις παραλίες της Χαλκιδικής ΠΟΥΘΕΝΑ.- Το δεύτερο πόδι είναι το πιο φυσιολατρικό... μαρμαράς, porto carras, πορτο κουφό=φυσικο κάλος... Μην ξεχνάτε να επισκεφθείτε στο πρώτο πόδι την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, υπάρχει πριν από τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, μετά την Νέα Σκιώνη, πασίγνωστη στο πρώτο πόδι για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και για τον θαυμαστό τρόπο που φανερώθηκε η εικόνα μέσα από την θάλασσα. Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την λειτουργία τον δεκαπεντάυγουστο, αλλά και οποιαδήποτε Κυριακή... Η εκκλησία βρίσκεται σε ειδυλλιακό περιβάλλον, πάνω στη θάλασσα... Και το τρίτο πόδι γεμάτο συγκίνηση και μυσταγωγία...

      2