Στον χώρο της Ονειρούπολης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα παιδιά

Η Δράμα φοράει τα καλά της, το “άρωμα Χριστουγέννων” απλώνεται σε όλη την πόλη και ο κάθε δρόμος φιλοξενεί το δικό του παραμύθι

Μουσικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ήθη και έθιμα αναβιώνουν καθημερινά, δίνοντας κάθε φορά μια διαφορετική γιορτινή νότα

Η μεγαλύτερη γιορτή της χώρας σας περιμένει «στην πόλη που όλα αλλάζουν αν το θέλεις σε αυτήν την πόλη που ξέρεις πως τα όνειρα σου θα βγουν αληθινά»

Oνειρούπολη Δράμας: Σαν βγαλμένη από Παραμύθι!

4738 Επισκέψεις στο άρθρο

Σε ένα ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων προσκαλεί για δωδέκατη συνεχή χρονιά, μικρούς και μεγάλους, η Ονειρούπολη στη Δράμα, που φέτος μας χαρίζει αξέχαστες στιγμές στο Χωριό του Αη Βασίλη μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2016.

 
Σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, το παραμυθένιο σκηνικό που συνδέεται με την κεντρική πλατεία της πόλης, στολίζεται και πάλι με πολύχρωμα φώτα και παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια. Τα δέντρα γεμίζουν με στολίδια,οι λίμνες με χρωματιστά νούφαρα που προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων. Τα ξωτικά ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Αγιου Βασίλη που περιπλανιέται στον "Χωριό" του και υποδέχεται όλα τα παιδιά με χαμόγελο και μια τρυφερή αγκαλιά.
Παιδιά που βάφουν το πρόσωπο τους με σοκολάτα και μπογιές ή που δημιουργούν μόνα τους στολίδια και άλλες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές στο εργαστήριο του ασπρομάλλη φίλου τους.
Μεγάλοι χριστουγεννιάτικοι ταχυδρομικοί σάκοι γεμίζουν από τις επιθυμίες των επισκεπτών για να παραδοθούν στον τελικό παραλήπτη τους και μια μοναδική εξερεύνηση στην μαγική διαδρομή της Ονειρούπολης για τη συγκέντρωση των δώρων του από το σπιτάκι των ξωτικών, προκαλούν κάθε μικρό μας φίλο να την ανακαλύψει.
Και αν κουραστείτε κάντε μια στάση στο σταθμαρχείο της "Ονειρούπολης" και περιηγηθείτε με το τρενάκι της στην γιορτινά στολισμένη πόλη.
Μουσικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ήθη και έθιμα αναβιώνουν καθημερινά εκεί, στο "χωριό" που επιτρέπονται μόνο χαμόγελα και θετική σκέψη, δίνοντας κάθε φορά μια διαφορετική γιορτινή νότα, μαγεύοντας τους επισκέπτες όλων των ηλικιών.
Η μεγαλύτερη γιορτή της χώρας σας περιμένει εδώ «στην πόλη που όλα αλλάζουν αν το θέλεις ...σε αυτήν την πόλη που ξέρεις πως τα όνειρα σου θα βγουν αληθινά».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με τις δωρεάν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά στο: http://www.oneiroupoli.gr/

Tags: ΔΡΑΜΑ