Πολλές είναι οι πόλεις της Ηπείρου που διεκδικούν τον τίτλο του πιο γραφικού οικισμού,αναμφίβολα όμως αυτός ο τίτλος ανήκει στο Μέτσοβο. Μια ορεινή πολιτεία με χρώματα που αιχμαλωτίζουν τον επισκέπτη και με εικόνες που μένουν αξέχαστες.

Χτισμένο ακριβώς στο σημείο όπου χωρίζεται η Βόρεια Πίνδος από τη Νότια και σε υψόμετρο 1200 μ, ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο σας καλωσορίζει στο Μέτσοβο

Μέτσοβο

17705 Επισκέψεις στο άρθρο

Γεμίστε τη βαλίτσα σας με πιο βαριά ρούχα και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στις πλαγιές της Πίνδου. Σε ένα μέρος με απαράμιλλο φυσικό τοπίο, και προϊόντα που η φήμη τους που έχει ξεπεράσει τα σύνορα ολόκληρης της χώρας.
Στο Μέτσοβο οι δρόμοι δίνουν τη θέση τους σε πλακόστρωτα δρομάκια, οι πολυκατοικίες σε πέτρινα σπίτια και το σκηνικό συμπληρώνεται από παραδοσιακές βρύσες, παραδοσιακές ενδυμασίες και βλάχικη γλώσσα, με την πόλη να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τη σκέψη. Κάντε μια ρομαντική βόλτα στον Αβερώφειο Κήπο, κάντε πεζοπορία σε μονοπάτια με σήμανση προς τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα και εξερευνήστε το σημαντικό βιότοπο της περιοχής, την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ