Top-10 λόγοι για να Πάμε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

24937 Επισκέψεις στο άρθρο

Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λήμνος. Νησιά του βορείου Αιγαίου που για την κεντρική και νότια Ελλάδα αποτελούν μακρινούς και -για πολύ κόσμο- άγνωστους προορισμούς, μια απλή αφορμή όμως είναι ικανή για να μας πείσει ότι με μια επίσκεψη εκεί θα αναθεωρήσουμε την έννοια των διακοπών. Υπέροχη φύση, συγκλονιστικά τοπία, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις και ο κατάλογος συνεχίζεται χωρίς τέλος!

 
"Ξεφυλλίστε" με 1 κλικ το αφιέρωμα "Πάμε Διακοπές" που δημοσιεύθηκε και στο περιοδικό!
<
Χίος: Η Μυροβόλος
Εκτός από τα μαστιχόδενδρα, το μυροβόλο νησί του Αιγαίου έχει να επιδείξει και μια ακόμα ξεχωριστή μοναδικότητα. Την πληθωρική φυσιογνωμία του που με χαμηλούς τόνους συνδυάζει το τουριστικό προφίλ, με το περιηγητικό ενδιαφέρον και την έντονη ιστορική αλλά και αρχιτεκτονική προσωπικότητα των χωριών του νότου, η οποία διατηρείται ατόφια μέχρι σήμερα. 

Λέσβος: Πολυσχιδής προσωπικότητα
Γραφικά ψαροχώρια, απέραντες παραλίες, εντυπωσιακά ορεινά χωριά, σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, συνθέτουν ένα ανακάτεμα εικόνων, χρωμάτων, εποχών και ρυθμών που διαμορφώνει την ιδιαίτερη προσωπικότητα του νησιού. Γενέτειρα της Σαπφούς, μιας από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αρχαίας αιολικής ποίησης, η Λέσβος διεκδικεί σήμερα με τον πολιτισμό και τις φυσικές της καλλονές επάξια μια ιδιαίτερη θέση στα τουριστικά δρώμενα του Αιγαίου.

Σάμος: Απλά γοητευτική
Με δικιά της προσωπικότητα και με ιστορία αιώνων, η Σάμος αναμφίβολα αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στο πανόραμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Το κοσμοπολίτικο Πυθαγόρειο, το αρχοντικό Βαθύ, τα πυκνά δάση, το κατάφυτο Καρλόβασι, οι δαντελωτές παραλίες, τα ορεινά τοπία οι απόκρημνες παραλίες… πολλοί διαφορετικοί κόσμοι συνυπάρχουν αρμονικά! Σίγουρα δεν πρόκειται για κανένα νησί που το έχουν «ξεχάσει» οι ταξιδιωτικοί οδηγοί. Το αντίθετο μάλιστα. Η Σάμος εδώ και χρόνια έχει χαράξει τη δικιά της πορεία στα τουριστικά δρώμενα του Αιγαίου με τους δικούς της φανατικούς φίλους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Λήμνος: Μοναδική ποικιλία
Αρχαιολογικοί χώροι, μέρη διάσημα μέσα στο πέρασμα των αιώνων, ναοί μοναδικοί σε όλη τη Μεσόγειο. Και από την άλλη, συναρπαστικές παραλίες που συγκαταλέγονται με μεγάλη ευκολία ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας και φύση που προσομοιάζει με… Αφρική! Η ποικιλία που προσφέρει η Λήμνος σε ντόπιους και επισκέπτες είναι μόνο ένας από τους σημαντικούς λόγους που κάνουν όποιον την δει, να την ερωτευτεί και να τη θυμάται για πάντα. Τους υπόλοιπους απλώς τους ανακαλύπτει στην πορεία… 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ