Η περιοχή είναι φημισμένη για τα ιαματικά θερμά νερά

Μοναδικό φυσικό περιβάλλον

Το μαρμάρινο λιοντάρι της Αμφίπολης

Θαυμάσιος εσωτερικός διάκοσμος στο Σπήλαιο της Αλιστράτης

Αγκιστρο Σερρών: To spa της φύσης

7607 Επισκέψεις στο άρθρο

Στο ακριτικό χωριό Αγκιστρο θα ζήσετε στιγμέs χαλάρωσηs και ευεξίαs. Εδώ σας περιμένει το ξακουστό παραδοσιακό χαμάμ, με τα ιαματικά θερμά νερά, που θα σας μεταφέρει μακριά από την καθημερινότητα.

 
Πού θα μείνω; Hotel Hamam
Το Αγκιστρο Σερρών βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ απέχει από τη Θεσσαλονίκη μόλιs 125 χλμ. Στο Αγκιστρο πηγάζουν τα ιαματικά νερά ταυ χωριού με το Βυζαντινό λουτρό που χρονολογείται από το 1100 μ.Χ. και τα καινούργια λουτρά που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Το χαμάμ αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση διασκέδασηs, που μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή τηs ημέραs ή τηs νύχταs. Φίλοι, παρέες, ζευγάρια, αλλά και οικογένειεs συνδυάζουν τον καφέ, την εκδρομή, το φαγητό, αλλά και μια πιθανή νυχτερινή απόδραση… με ένα χαμάμ.

Με τη δύναμη της φύσης
Καθέναν από του λουτήρες μπορεί να τον νοικιάσει κανείς για μισή ώρα με ταν παρέα του και να ζήσει λίγες στιγμέs χαλάρωσπε και ξεγνοι ασιάs, που Θα μείνουν αξέχαστεs. Επίαπs τα νερά ενδείκνυνται για τιτ θεραπεία αρθροπάθειας, δερματοπάθειας, ιαχυαλγϊαs, οσφυαλγίαs, δερματικών παθήσεων, μετατραυματικών φλεγμονών κλπ.

Δραστηριότητες
• Mountain bike
• Rappel
• Κανό-Καγιάκ
• Πεζοπορία
• Flying Fox
• Τοξοβολία
• Περιήγηση στο οχυρό Τρείς Βρύσες

Προσφορές
- Για μονοήμερη εκδρομή
- Τριήμερο στο Αγκιστρο
- Τριήμερο με καγιάκ

Τι θα δείτε
Συνδυάστε την επίσκεψη στο Aγκιστρο με μια περιήγηση στα σημαντικά αξιοθέατα των Σερρών
* Κοντά στις εκβολέs ταυ ποταμού Στρυμόνα θα συναντήσετε την αρχαία πόλη τηs Αμφίποληs καθώs και το μαρμάρινο λιοντάρι ύψου 5.37μ.
* Έξι χλμ. από την κωμόπολη τηs Αλιστράτηs βρίσκεται το ομώνυμο Σπήλαιο, που είναι από τα ομορφότερα τηs χώρας και κοσμείται από σταλακτίκες και σταλαγμίτες. Το βουνό Λαϊλας απέχει 25 χλμ από τιs Σέρρεs και είναι σημαντικό τόπος αναψυχήs. Στη Θέση "Ολυμπία" λειτουργεί καταφύγιο ενώ στη θέση "Κατιμέρια" υπάρχει το σαλέ του Ορειβατικού Συλλόγου.
* Ξεχωριστή θέση κατέχει και η λίμνη Κερκίνη που απέχει 34 χλμ. από τι Σέρρεs. Στη λίμνη βρίσκουν καταφύγιο περισσότερα από 300 είδη πτηνών και πολλά Θηλαστικά, ενώ φύονται άπειρα πολύχρωμα λουλούδια. Γύρω από αυτήν βρίσκονται παραδοσιακά χωριά, όπωs ο Λιθότοπος, η Κερκίνη και τα Ανω και Κάτω Πορόια.