Η πιο διάσημη παραλία της Μεσογείου

Πτώση από τα 150μ. στο Ναυάγιο!

5032 Επισκέψεις στο άρθρο

Από τις απόκρημνες ακτές στο Κερί ως τις απλωτές αμμουδερές παραλίες του Λαγανά, η Ζάκυνθος παντού γοητεύει. Όμως χωρίς αμφιβολία, την προσοχή του επισκέπτη μονοπωλούν οι μοναδικές γαλάζιες σπηλιές και το υπέροχο τοπίο στο Ναυάγιο. Βέβαια το εκπληκτικό παραθαλάσσιο σκηνικό συμπληρώνεται αρμονικά με τα όμορφα ορεινά χωριά και τα παμπάλαια μοναστήρια.

 
Οι βορειοδυτικές ακτές της Ζακύνθου είναι απότομες, άγριες και απροσπέλαστες. Αξίζει να ακολουθήσετε τον ορεινό δρόμο που συνδέει το χωριό Κοιλιόμενο (απέχει 17 χλμ. από την πρωτεύουσα) με το επίσης μεσόγειο χωριό Αναφωνήτρια. Η διαδρομή που προτείνουμε είναι Κοιλιόμενο – Αγ. Λέων – Έξω Χώρα – Μαριές – Αναφωνήτρια (να υπολογίζετε 15 χιλιόμετρα). Με σύντομες παρακάμψεις θα επισκεφθείτε ξεκινώντας από Μαριές τον όρμο Στενίτη που μοιάζει με φιορδ και από την Αναφωνήτρια το Πόρτο Βρώμη, ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού. Από εδώ φεύγουν τα πλοιάρια που θα σας φέρουν για μπάνιο στην παραλία Ναυάγιο.

Ένας… εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης της παραλίας
Ο Devin Super Tramp, γκουρού των παράτολμων σπορ, επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο και την παραλία Ναυάγιο, για να γυρίσει ένα ακόμη extreme βίντεο. H διάσημη σε όλο τον κόσμο παραλία έχει γίνει πια διεθνής προορισμός για όσους αγαπάνε το base jump και τα βίντεο που κυκλοφορούν είναι πολλά, αλλά το πιο καλογυρισμένο είναι αυτό των Daredevils του Devin που ανέβηκε πριν λίγο καιρό. H ομάδα επέλεξε αντί για bungee jumping να κάνει ένα rope swing σε σκοινί 180 μέτρων και να το γυρίσει σε βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Δείτε το video:


Πρέπει να ξέρετε
Στο χωριό Μαριές ξεχωρίζει η εκκλησία της Αγ. Μαρίας, κτίσμα του 15ου αιώνα, ενώ λίγο έξω από το χωριό Αναφωνήτρια βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι, όπου λέγεται ότι μόνασε ο Αγ. Διονύσιος. Την καλύτερη θέα στον όρμο Ναυάγιο θα απολαύσετε αν ακολουθήσετε το χωματόδρομο που οδηγεί στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Γκρεμνών, ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά μοναστήρια του νησιού (16ος αιώνας). Από εδώ θα συνεχίσετε για λίγο σε καλό χωματόδρομο ως το πλάτωμα από όπου η θέα στην παραλία κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Όμως μιας και ήρθατε μέχρι εδώ αξίζει να επισκεφθείτε τα κοντινά χωριά Ανω και Κάτω Βολίμες, όπου διασώζονται μερικά από τα ομορφότερα και παλιότερα σπίτια της Ζακύνθου, καθώς και υπολείμματα βενετσιάνικου πύργου.

Κείμενο: Θοδωρής Αθανασιάδης/www.viewsofgreece.gr