Η θέα είναι υπέροχη τόσο την ημέρα, όσο και το βράδυ με τα φώτα

Prive βουτιές σε καταγάλανα νερά

Κιβέρι: Η άλλη πλευρά της Αργολίδας

5768 Επισκέψεις στο άρθρο

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Αργολίδας, βρίσκεται ένα μικρό χωριουδάκι, πραγματικός θησαυρός για όσους το ξέρουν και το επισκέπτονται. Το Κιβέρι αποτελεί έναν από τους πιο ήσυχους παραθεριστικούς προορισμούς της Αργολίδας και βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Μύλων – Αστρους, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Αργος.

 
Το Κιβέρι, σύμφωνα με το μύθο, ιδρύθηκε από τους Δωριείς που εισέβαλαν στην Πελοπόννησο στα 1600 π.Χ. Σήμερα, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για χαλάρωση στην παραλία και εκπληκτικά θαλασσινά στις τοπικές ταβέρνες. Τουριστικό θέρετρο, με μια υπέροχη παραλία από λευκό βότσαλο να απλώνεται μπροστά του, υπόσχεται χαλάρωση και προσφέρεται για ξέγνοιαστες διακοπές.

Με θέα την πεντακάθαρη θάλασσα του Αργολικού κόλπου, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, υπάρχουν καφέ, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Απολαυστικός είναι ο περίπατος προς το λιμάνι, όπου θα δείτε παραδοσιακούς ψαράδες να απλώνουν τα δίχτυα τους. Απέναντι, βρίσκεται το Ναύπλιο και η Ακροναυπλία. Η θέα είναι υπέροχη τόσο την ημέρα, όσο και το βράδυ με τα φώτα, εφόσον είναι καθαρή η ατμόσφαιρα.

Η στρωμένη με χαλίκια παραλία γεμίζει κάθε καλοκαίρι από ομπρέλες και παραθεριστές που βρίσκουν εκεί την ηρεμία που αναζητούν. Αν περπατήσετε λίγο πιο μακριά κατά μήκος της ακτής, πέρα από την προβλήτα θα δείτε τα ψαροκάϊκα που έχουν δέσει περιμένοντας το επόμενο ξημέρωμα για να ανάψουν και πάλι τις μηχανές τους και στη συνέχεια μια μικρή βραχώδη παραλία, η οποία σπάνια δέχεται πολύ κόσμο κι είναι έτσι κατάλληλη για… prive βουτιές σε καταγάλανα νερά!

Η περιοχή φημίζεται για το εξαιρετικό της κλίμα, γι αυτό και αποτελούσε ανέκαθεν παραθεριστικό προορισμό. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, μετά την κατάληψη του Ναυπλίου από τους Φράγκους χρησιμοποιήθηκε για παραθερισμό των οικογενειών των Φράγκων αρχόντων. Στην παραλία χαρακτηριστικά είναι δύο σπίτια της παλιάς εποχής.

Το Κιβέρι αποτελεί, επίσης, την αφετηρία για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις. Κοντά βρίσκεται ο Ανάβαλος, μια υποθαλάσσια πηγή γλυκού νερού, από το οποίο αρδεύεται μεγάλο μέρος της Αργολίδας.