Μια ανάσα από την Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Μια ανάσα από την Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Μια ανάσα από την Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Μια ανάσα από την Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Μια ανάσα από την Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Μια ανάσα από την Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Ανανεωμένο Χιονοδρομικό Παρνασσού: Από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης!

9302 Επισκέψεις στο άρθρο

Μια ανάσα από την Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού (το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της χώρας) αποτελεί ένα δημοφιλές hot spot χειμερινών αποδράσεων. Η φετινή του αναβάθμιση το καθιστά και μεταξύ των πιο σύγχρονων της Ευρώπης!

 
Το ανανεωμένο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού ανοίγει τις πόρτες του από τις 20 Δεκεμβρίου και υπόσχεται μια εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα, τόσο για τους φανατικούς του σκι όσο και για τους απλούς επισκέπτες. Οι δύο καφετέριες – chalet και τα εστιατόρια που υπάρχουν στις θέσεις Φτερόλακα και Κελλάρια, μπορούν να φιλοξενήσουν όσους συμπεριέλαβαν το χιονοδρομικό στη βόλτα τους στην περιοχή, προσφέροντας μεταξύ άλλων ζεστό καφέ, αχνιστά snacks και γλυκά με υπέροχη θέα στο χιονισμένο τοπίο του Παρνασσού. Ακόμη, η νέα διαδραστική webcam που βρίσκεται στα Κελλάρια (1950μ. υψόμετρο) καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα των αναβατήρων και των πιστών, βοηθώντας τους επισκέπτες να οργανώσουν την εξόρμησή τους και να δουν ποιες διαδρομές ταιριάζουν στις απαιτήσεις και τις δυνατότητές τους!

Το πιο σπουδαίο νέο, όμως, στο εκσυγχρονισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού είναι ο νέος υπερσύγχρονος αναβατήρας τύπου combi, ο οποίος ανεβάζει τους επισκέπτες από τα 1750μ. στα 2250μ. σε λιγότερο από 10 λεπτά, ενώ πριν η απόσταση καλυπτόταν σε μισή ώρα τουλάχιστον! Ο αναβατήρας αυτός, υπάρχει μόνο σε άλλα 3 χιονοδρομικά παγκοσμίως και στον Παρνασσό προσφέρει ενιαία γραμμή εξυπηρέτησης των χιονοδρόμων, συνδέοντας για πρώτη φορά τα Κελλάρια με τον Βάκχο.

Από φέτος, μάλιστα, στα πλαίσια των συμπληρωματικών έργων εκσυγχρονισμού πραγματοποιήθηκαν και άλλες παρεμβάσεις που μπορούν να καλύψουν τους λάτρεις του σκι και όχι μόνο: • Νέα πίστα, η Αφροδίτη Νο1α, με μεγάλο πλάτος, ποικιλία εναλλαγών terrain και ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας (κόκκινη με max κλίση 35%), η οποία προσφέρεται για καλούς χιονοδρόμους και οδηγεί με ασφάλεια από τον ενδιάμεσο σταθμό στάθμευσης Κελλάρια 1950 στον κάτω σταθμό Κελλάρια 1750. Με νέο, σταθερό δίχτυ ασφαλείας μήκους 100μ. (με 7 μεταλλικούς πυλώνες ύψους 5μ) για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το οποίο διασφαλίζει στην πίστα την 100% ασφάλεια των χιονοδρόμων στα επικίνδυνα σημεία. Η νέα κόκκινη δύσκολη πίστα συμπληρώνει την υφιστάμενη εύκολη μπλε πίστα Νο1 και έτσι κάθε χιονοδρόμος μπορεί να επιλέξει ανάλογα με το επίπεδο του την κατάλληλη διαδρομή προς το Parking 1750. • Επαναδιαμόρφωση της κόκκινης πίστας «Νο2 Βάκχος», η οποία οδηγεί από την κορυφή Πρ. Ηλία 2245 στον ενδιάμεσο σταθμό 1950 και προσφέρει ένα φανταστικό terrain μήκους 1300μ και πλάτους 80μ, χάρη στην ιδανική χωροθέτηση των πυλώνων του νέου αναβατήρα σε εκτός πίστας σημεία. Συνδεόμενη με την πίστα «Αφροδίτη Νο1α» δημιουργεί μια ελκυστικότατη υπέρ-πίστα υψομετρικής διαφοράς 500μ. με συνολικό μήκος 2500μ. Χάρη σε αυτήν μπορεί πλέον το ΧΚΠ να διοργανώνει διεθνείς αγώνες Υπέρ Γιγαντιαίας κατάβασης (Super Giant Slalom SG). • Νέο πεδίο αναψυχής – αρχαρίων με μήκος 300μ και πλάτος 100μ στην κορυφή Κελλάρια 2250μ, το οποίο εξυπηρετείται από ένα νέο συρόμενο Babylift αρχαρίων μήκους 200μ., που διαθέτει τόσο κλασσικές άγκυρες έλξης, όσο και πιατάκια για τους πιο μικρούς φίλους του σκι. • Αποσυμφόρηση της αριστερής πλευράς (πλευρά Ηρακλή) των πιστών των Κελλαρίων, λόγω της λειτουργίας του νέου αναβατήρα σε συνδυασμό με την ταχύτητα - μεταφορική του ικανότητα και της διαμόρφωσης των πιστών, θα γεμίσει με κόσμο και την δεξιά πλευρά του βουνού μειώνοντας έτσι τα ατυχήματα και βελτιώνοντας την ασφάλεια των χιονοδρόμων. • Ειδικός αυτόματος κυλιόμενος διάδρομος, που τοποθετεί εύκολα και γρήγορα τους σκιέρ στην σωστή θέση επιβίβασης στις 6/θέσιες καρέκλες του αναβατήρα Βάκχου.

Τιμές - Πρόσβαση Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν σταθερές για 7η χρονιά, με τα εισιτήρια να διατίθενται τόσο από τα νέα εκδοτήρια, από όπου οι επισκέπτες μπορούν να περνούν απευθείας στα lifts, αλλά και ηλεκτρονικά (από το https://buy.tickethour.com/pski/disclaimer.html) εφόσον ο επισκέπτης έχει στην κατοχή του την ειδική, πλαστική κάρτα RFID, την οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς έναντι του ποσού ?3,00 ευρώ από τα ταµεία του χιονοδρομικού, στη θέση Κελάρια και στη θέση Φτερόλακα. Η ηλεκτρονική αγορά, μάλιστα, παρέχει στους ενήλικους επισκέπτες του χιονοδρομικού 10% έκπτωση (επί του αντίστοιχου κανονικού εισιτηρίου), σε συνδυασμό με την άμεση και χωρίς ταλαιπωρία αγορά! Οι τιμές για τους ενήλικους ποικίλουν ανάλογα με την εποχή και την κατοχή της κάρτας RFID, μεταξύ 12-30 ευρώ, για τους φοιτητές 8-20 ευρώ και για τα παιδιά έως 5 ετών από 5-12 ευρώ.

Τόσο οι πίστες στα Κελάρια όσο και αυτές στην Φτερόλακα είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο μέχρι τα αντίστοιχα πάρκινγκ βάσης, ενώ για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και άνεση, το Χιονοδρομικό έχει προβλέψει και για την μεταφορά όσων δεν διαθέτουν Ι.Χ., προσφέροντας 20% έκπτωση σε όλα τα συνεργαζόμενα ski bus με αφετηρία την Αθήνα. (Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.parnassos-ski.gr/