Η παραλία Καβουρότρυπες

Η παραλία Αρμενιστής

Παραλία στο νησάκι της Αμμουλιανής

3 top παραλίες

6519 Επισκέψεις στο άρθρο

Η «διαμάχη» στις παρέες όποιων την έχουν επισκεφθεί για το ποιο είναι το ομορφότερο «πόδι» της Χαλκιδικής, είναι μεγάλη. Οι περισσότεροι προτιμούν την Κασσάνδρα και κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζουν κυριολεκτικά τις όμορφες παραλίες της. Οι φίλοι της Σιθωνίας είναι οριακά λιγότεροι αλλά φανατικά πιστοί στην επιλογή τους, αφού θα τους δεις σταθερά κάθε χρόνο να έρχονται για διακοπές στα φιλόξενα ακρογιάλια της. Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που δεν αλλάζουν με τίποτα τις υπέροχες ακτές της χερσονήσου του Αθω. Το μόνο βέβαιο είναι τα χαρακτηριστικά μοιάζουν στις περισσότερες περιοχές.

 
Καβουρότρυπες. Η παραλία που θα θυμάστε για πάντα
Η χερσόνησος της Σιθωνίας διαθέτει καταπληκτικές παραλίες, διάσημες για τα γαλάζια νερά τους και τις λαμπερές αμμουδιές τους. Όμως ανάμεσά τους υπάρχει μια ακτή που σε παραπέμπει στα… μικρονήσια της Ινδονησίας. Ο λόγος για την ακτή «Καβουρότρυπες». Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη απλωτή ακρογιαλιά, αλλά για διαδοχικούς μικρούς αμμουδερούς κολπίσκους που σφηνώνονται ανάμεσα σε σμιλεμένα λευκά βράχια. Ένα μέρος της, μάλιστα, χρησιμοποιείται από γυμνιστές όπως μας πληροφορούσε μέχρι πρότινος και το σκαλισμένο στο βράχο γλυπτό, το οποίο δυστυχώς καταστράφηκε πέρσι από τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη. Για να φτάσετε εκεί, θα περάσετε τη Βουρβουρού, την ακτή Αρμενιστής με το ομώνυμο camping και μετά από 3 χιλιόμετρα θα δείτε αριστερά τους χωματόδρομους που θα σας φέρουν διασχίζοντας το πευκοδάσος, στην παραλία Καβουρότρυπες.

Αμμουλιανή. Το νησί των «ψαγμένων»
Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό νησί με έκταση που μόλις αγγίζει τα 4,5 τ.χ. Μπορεί να περάσει απαρατήρητο καθώς βρίσκεται κοντά στις δημοφιλείς ακτές της Χαλκιδικής αλλά και κάτω από τη σκιά της φήμης του Αγίου Όρους. Ωστόσο οι «ψαγμένοι» Θεσσαλονικείς γνωρίζουν εδώ και χρόνια τις απίστευτες παραλίες που κρύβει επιμελώς η μικροσκοπική αυτή στεριά. Το μικρό φέρυ αναχωρεί σχεδόν κάθε μια ώρα από το λιμανάκι της Τρυπητής που βρίσκεται ανάμεσα στην Ιερισσό και στην Ουρανούπολη για την απέναντι Αμμουλιανή. Η μεγάλη έκπληξη εδώ είναι οι πολλές και διαφορετικές αμμουδιές. Κάποιες από αυτές είναι εντελώς ερημικές και αυτό είναι που τους δίνει μια ξεχωριστή γοητεία.

Αρμενιστής. Η αγαπημένη παραλία των νέων και… δραστήριων!
Αν σας αρέσει να έχετε όλες τις ανέσεις στα πόδια σας και παράλληλα να απολαμβάνετε όλη τη φυσική ομορφιά μιας πραγματικά ονειρεμένης ακρογιαλιάς, τότε αναζητήστε την ακτή Αρμενιστής (16 χιλιόμετρα από τη Βουρβουρού). Η παραλία διαθέτει τροπικά νερά, λευκή αμμουδιά και τις ανέσεις που προσφέρει ένα από τα καλυτέρα οργανωμένα κάμπινγκ της Ελλάδας. Αν και μεγάλο μέρος της περιοχής καταλαμβάνεται από το κάμπινγκ, η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Θα βρείτε όλες τις ανέσεις σε μικρές αποστάσεις, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε θαλάσσια σπορ ή να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα κεφάτα νυχτερινά beach party που διοργανώνει το κάμπινγκ.