παραλία Λαλάρια στη Σκιάθο

Αλόνησσος

Σκόπελος

Σκύρος

Βούτα στα γαλαζοπράσινα νερά

7314 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε στις Σποράδες και διασκέδασε στα πάρτι, κάνε βόλτες σε οικογενειακές παραλίες, δες τη ρομαντάζα του Αιγαίου και ανακάλυψε μυθικά άλογα.

 
Οι Σποράδες και συγκεκριμένα οι Β. Σποράδες είναι λες και έχουν συγκεντρώσει  την ομορφιά όλων των ελληνικών νησιών. Πράσινο και μπλε εδώ γίνονται ένα, όπου και να δεις απύθμενη ομορφιά. Κάτι αλλιώτικό, όμως συμβαίνει  εδώ, καθότι το κάθε νησί έχει και μια  ξεχωριστή προσωπικότητα. Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος και Σκύρος. Στην θεσσαλική γειτονιά θα βρεις αυτό, που ψάχνεις για φέτος το καλοκαίρι. 4 νησιά, που συνιστούν 4 διαφορετικούς λόγους για να ταξιδέψεις εδώ.

Για έντονη νυχτερινή ζωή και ξεχωριστές παραλίες θα πας στη Σκιάθο.
Η κοσμοπολίτικη Σκιάθος, συνεχώς ανεβαίνει στις προτιμήσεις του κόσμου. Η νυχτερινή ζωή, τα ατέλειωτα πάρτι και η  αρχιτεκτονική που συνδυάζει την κυκλαδίτικη φινέτσα  με τα πηλιορείτικα αρχοντικά, χαρακτηρίζουν τη Σκιάθο. Εδώ θα δείτε  το Μπούρτζι, το παλιό φρούριο του νησιού που χωρίζει το λιμάνι στα δύο, αλλά και το σπίτι  του Παπαδιαμάντη στην καρδιά  της Σκιάθου. Όσον αφορά τις παραλίες είναι άφθονες. Η  αμμουδερή παραλία των Κουκουναριών,  άπλετο δάσος να φτάνει μέχρι την αμμουδιά ξεχωρίζει. Στα όμορφα Λαλάρια με τα κατάλευκα τεράστια βότσαλα θα φτάσεις μόνο με βαρκάκι.

Στην ρομαντική Αλόνησσο θα δεις  μέχρι και τη μεσογειακή φώκια.
Ας πούμε, ότι εδώ απευθυνόμαστε στους πιο ρομαντικούς, που επιζητούν και λίγη παραπάνω «χρυσόσκονη» και όχι μόνο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Οι διακοπές για δύο φωνάζουν Αλόννησο. Ακόμη, θα έχεις την ευκαιρία να δεις και την μεσογειακή φώκια. 
Στην Αλόννησο, υπάρχουν δεκάδες πράγματα να κάνεις. Ξεχωρίζει ο όμορφος οικισμός του λιμανιού του νησιού. Στη συνέχεια, η γραφικότατη Παλιά Αλόννησο, όπου θα χαλαρώσεις  και θα επισκεφτείς τις ψαροταβέρνες. Τα  χωριουδάκια και οι οικισμοί  σε ειδυλλιακούς κολπίσκους, όπως ο Ρουσούμ Γιαλός και η Βότση είναι από εκείνα τα μέρη που πρέπει να πας οπωσδήποτε στο νησί. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική στα ξωκλήσια είναι ορατή.  Φυσικά, αξίζει να πας στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βόρειων Σποράδων, που είναι  και το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, όπου  ζει και η μονάχους-μονάχους.  Όσο για τις βουτιές τα τιρκουάζ νερά και οι παρθένες παραλίες θα σε κερδίσουν.

Οικογενειακές βόλτες και βουτιές για όλα τα γούστα στη Σκόπελο.
Για οικογενειακές διακοπές πας Σκόπελο. Για βόλτες σε μικρά χωριουδάκια μέσα στο πράσινο και πιο χαλαρές επιλογές διασκέδασης πας στο γαλαζοπράσινο νησί των Σποράδων.
 Η Χώρα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και η απλότητα στα λευκά σοκάκια μαγνητίζει τον κάθε επισκέπτεστε εκκλησάκι του Αϊ  Γιάννη στα βόρεια του νησιού, πάνω στον βράχο έχει απέραντη θέα. Το Λαογραφικό Μουσείο του Φραγκομαχαλά, τα ερείπια του Ενετικού Κάστρου και οι ιδιαίτεροι βράχοι που οι ντόπιοι την αποκαλούν  «Σεντούκια» στην Καρυά. Για μπάνιο είσαι στο ιδανικό νησί, καθώς διαθέτει παραλίες για κάθε γούστο. Βραχώδη, απομονωμένα μέρη στα βόρεια του νησιού και στα νότια είναι αμμουδερά και βοτσαλωτά με κρυστάλλινα νερά.

Στη Σκύρο, θα δεις μυθικά άλογα και θα φας  πολύ αστακό.
Σκαλιστά έπιπλα και κεραμικά χαρακτηρίζουν αυτό το νησί. Οφείλουμε, να πούμε πως είναι ένα από τα κρυφά διαμάντια της Ελλάδας,όσοι πάνε στη Σκύρο καταλαβαίνουν τι πάει να πει διακοπές χωρίς καμία δόση υπερβολής.
Δες τα όμορφα σκυριανά αλογάκια να τρέχουν ελεύθερα στο οροπέδιο, λέγεται μάλιστα ότι είναι απόγονοι μιας φυλής αλόγων που ήταν γνωστή στην Ελλάδα τον 5ο αιώνα π.Χ. Η όμορφη Χώρα της Σκύρου μαγεύει. Στέκεται απέναντι  στο Αιγαίο κτισμένη πάνω στο λόφο του κάστρου. Στην κορυφή της, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι υπάρχουν άφθονοι αστακοί σε οικονομικές τιμές για όλους.  Το βράδυ, η Σκύρος  σφύζει από ζωή με τα cocktail bars, τα εστιατόρια και την μουσική, που ακούγεται στο νησί.