Byzantino Boutique Hotel - Μονεμβασιά

27830 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξεχωριστή πρόταση του Byzantino Boutique Hotel το απολαυστικό χειροποίητο Ελληνικό Πρωινό που είναι φτιαγμένο από ντόπια επιλεγμένα προϊόντα, βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές, ετοιμάζεται με την προσωπική φροντίδα και το μεράκι της κυρίας Άννας και φέρει τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το Byzantino Boutique Hotel βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Μονεμβασιάς, στο κλίμα ενός μεσαιωνικού κάστρου με σύγχρονες παροχές και ανέσεις, σε έναν ιστορικό χώρο που μένει απαράλλακτος εδώ και αιώνες.

Αποτελείται από μικρότερα ανεξάρτητα κτήρια-ξενώνες που ανακαινίστηκαν με σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική τους ταυτότητα. Όλα τα δωμάτια είναι κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο, διαθέτουν καλόγουστη κλασσική επίπλωση με έπιπλα αντίκες, εξαιρετική διακόσμηση και ιδιαίτερα καλαίσθητους πίνακες ζωγραφικής. Ξύλινα ταβάνια, κλασική επίπλωση, θολωτές οροφές και παράθυρα, επιβλητικές καμάρες, λιθόστρωτα μπαλκόνια με ξύλινα περβάζια, που βλέπουν στο Μυρτώο πέλαγος και δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι ταξιδεύει.

Η ιδιοκτήτρια Αννα Τραϊφόρου επιμελείται προσωπικά την προετοιμασία και την παρουσίαση του πρωινού. Χρησιμοποιεί πάντοτε τα εκλεκτότερα τοπικά υλικά, ενώ πολλά από τα εδέσματα βασίζονται σε αυτούσιες ή δημιουργικές παραδοσιακές συνταγές που έχει διδαχθεί από τη γιαγιά της.

Το ψωμί είναι ζυμωμένο στο ξενοδοχείο από στάρι ολικής, αλεσμένο στον νερόμυλο των Ταλάντων που έχει ανακατασκευαστεί πρόσφατα (αξίζει να τον επισκεφθεί κανείς). Πολλές φορές η Άννα ετοιμάζει την τοπική σπεσιαλιτέ φρεσκοψημένη προπύρα, μια αλμυρή λαγάνα που σερβίρεται σκέτη, με τυρί, ελιές ή κρεμμύδι.

Προσφέρονται κι άλλα είδη ψωμιού από τους τοπικούς παραδοσιακούς φούρνους (λευκό προζύμι, μαργαρίτα, τοστ), σπιτικά κουλουράκια (πορτοκαλιού, κανέλας), παξιμάδια (γλυκάνισου ή πορτοκαλιού), σπιτικό κέικ (πορτοκάλι ή μήλο και σταφίδες), καθώς και κριτσίνια (λευκά, πολύσπορα, καλαμποκιού ή σικάλεως), δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, χουρμάδες, σταφίδες). Επίσης, κάποιες φορές προσφέρεται πλιγούρι με μαϊντανό και λεμόνι (αλμυρό) ή με ξηρούς καρπούς και ζάχαρη (κόλυβα).

Ο μπουφές περιλαμβάνει ακόμη, φρουτοσαλάτα, γιαούρτι, αυγά βραστά (ή καγιανά), διάφορες ελιές, αγγουροντομάτα, αγνό μέλι από τοπικούς παραγωγούς, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, ατομικά βουτυράκια, καθώς και ένα πλατώ τυριών και αλλαντικών με φέτα, κασέρι, και τα τοπικά τυριά λαδοτύρι και τουλουμοτύρι (από τοπικούς παραγωγούς), σαλάμι αέρος, ζαμπόν, γαλοπούλα και γλίνα. Όσον αφορά στα ροφήματα, πέρα από τα απαραίτητα (καφές φίλτρου, τσάι, γάλα φρέσκο/εβαπορέ), προσφέρεται τσάι του βουνού, και φρεσκοστυμμένος χυμός από τα φημισμένα λακωνικά πορτοκάλια.

Πολλές φορές και ανάλογα με την εποχή, βρίσκει κανείς στον μπουφέ του ξενοδοχείου κάποιες από τις παρακάτω αλμυρές ή γλυκιές λιχουδιές, οι οποίες ανανεώνονται καθημερινά, για να μπορούν οι επισκέπτες να δοκιμάσουν όσες το δυνατόν περισσότερες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Σπιτική πίτα (τυρόπιτα, χορτόπιτα, ή κοτόπιτα), ρυζόγαλο, μηλόπιτα, τραχανάς γλυκός, μπρούστουλα (γλυκιά τραχανόπιτα), πεταρίτσες (τοπικές τηγανίτες) με μέλι ή τυρί, ντάκος, χούμους, κρέμα φάβας με ελιές, λιαστές ντομάτες και ρίγανη, τάρτα με κολοκύθι και ανθότυρο, γλυκιά κολοκυθόπιτα, ψητά μήλα ή αχλάδια με γλυκό λιαστό κρασί και πετιμέζι, κομπόστα εποχής, αυγοφέτες με φέτα και ντομάτα, χαλβάς σιμιγδαλένιος, λουκουμάδες, κεκάκια με ελαιόλαδο, φέτα, ντοματίνια, ελιές και ρίγανη, λουκάνικο ντόπιο σχάρας, μπρουσκετάκια με πελτέ και λάδι, λαλάγγια, μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, ντοματίνια γεμιστά με γαλοτύρι και κάπαρη, τονοσαλάτα με πιπεριές, καρύδι και κάπαρη, καλτσούνια με μυζήθρα και μέλι, σπιτικό τσουρέκι, σπιτική πραλίνα και άλλες πολλές συνταγές που η Άννα μπορεί να δημιουργήσει ή να ανακαλύψει στο συρτάρι της γιαγιάς της.

 

Δείτε περισσότερα για τη Μονεμβασιά

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ