Pelion Resort - Πορταριά Πηλίου

27846 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει την απλότητα και τη ζεστή φιλική ατμόσφαιρα, με τις παροχές υψηλού επιπέδου ενός ξενοδοχείου 4 αστέρων, έτσι ώστε κάθε στιγμή της διαμονής σας να μείνει αξέχαστη.

Καθημερινά στο εστιατόριο του Pelion Resort στην Πορταριά προσφέρεται ένα πλούσιο πρωινό σε μπουφέ, με πολλές παραδοσιακές αλλά και κλασσικές πινελιές, που απολαμβάνει ο επισκέπτης δίπλα στο τζάκι ή, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στον καταπράσινο λουλουδιασμένο κήπο, δίπλα στην πισίνα και το pool bar. Τα περισσότερα εδέσματα του πρωινού παρασκευάζονται με αγάπη και μεράκι στην κουζίνα του Pelion Resort με προσεκτικά επιλεγμένες ποιοτικές πρώτες ύλες.

Ξεκινώντας με ένα παραδοσιακό ρόφημα ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ελληνικό καφέ, αλλά και τσάι του βουνού, φασκόμηλο ή χαμομήλι (από την πηλιορείτικη γη). Δεν λείπουν, βέβαια, και όλες οι υπόλοιπες επιλογές ευρωπαϊκών ροφημάτων καφέ, τσαγιού και σοκολάτας, καθώς και χυμοί.
Στην «γωνιά των δημητριακών» συνυπάρχουν οι κλασικές επιλογές δημητριακών και musli και το ζυμωτό λευκό, ολικής ή πολύσπορο ψωμί, από παραδοσιακό φούρνο της περιοχής, με την ποικιλία αλμυρών και γλυκών παξιμαδιών, που παρασκευάζονται στην κουζίνα του Pelion Resort, όπως άλλωστε και τα πηλιορείτικα λιόψωμα και τυρόψωμα.

Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα αποξηραμένα φρούτα, το ντόπιο γιαούρτι, αλλά και μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα εποχής με κορωνίδα, φυσικά, το χειμώνα, τα φημισμένα μήλα του Πηλίου, μαζί με τα κάστανα και τα καρύδια. Η «αλμυρή γωνιά» περιλαμβάνει – καταρχάς - παραδοσιακές πίτες όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα ή χορτόπιτα, παρασκευασμένες με χειροποίητο φύλλο στην κουζίνα του Pelion Resort. Επίσης, εδώ προσφέρονται αυγά και διαφόρων ειδών ομελέτες (ο επισκέπτης, άλλωστε, μπορεί να παραγγείλει και την ομελέτα της επιλογής του), καθώς και ποικιλία ελληνικών τυριών (ανάμεσά τους φέτα, ντόπιο κασέρι αλλά και γαλοτύρι) και αλλαντικών.

Τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες σερβίρεται επίσης, κατόπιν παραγγελίας, παραδοσιακός αχνιστός τραχανάς. Ελιές, και τσιτσίραβλα από την περιοχή, καθώς και λιαστή ντομάτα, προσθέτουν ιδιαίτερο χρώμα, μαζί με φρέσκα λαχανικά, όπως ντομάτα και αγγούρι από το κτήμα του ξενοδοχείου, στην εποχή τους.

Η κορύφωση όμως έρχεται με τη «γλυκιά γωνιά» που περιλαμβάνει: ποικιλία από χειροποίητες μαρμελάδες, ποικιλία κέικ και μπισκότων, κρουασάν, παραδοσιακούς ζεστούς λουκουμάδες με μέλι και κανέλλα, ενώ, εναλλάσσονται, ανάλογα με την εποχή , μηλόπιτα, σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα, γιαουρτόπιτα, γαλατόπιτα ανοικτή, γλυκιά μπουγάτσα, γαλακτομπούρεκο, ρυζόγαλο, καρυδόπιτα, εκμέκ, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, μπακλαβάς με καρύδι ή αμύγδαλο, πασχαλινά κουλούρια, τσουρέκια, χαλβάς Φαρσάλων, σιμιγδαλένιος χαλβάς ή χαλβάς με ταχίνι. Όλα τα παραπάνω παρασκευάζονται με μεράκι στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Το σκηνικό συμπληρώνει το μέλι, και τα γλυκά του κουταλιού επιλεγμένα από παραγωγούς της περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακό πρωινό και στο δωμάτιό τους, ενώ στη διάθεσή τους είναι όλες οι συνταγές και τα μυστικά για τις μαρμελάδες, τις παραδοσιακές πίτες και τα γλυκίσματα που γεύτηκαν στο «ελληνικό πρωινό» το Pelion Resort.

Δείτε περισσότερα για την Πορταριά Πηλίου

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ