Μυσταγωγία - Γιάννενα

41275 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο απόλυτος προορισμός για τσίπουρο και μεζέδες δεν είναι άλλος από τη «Μυσταγωγία» στον γραφικό δρόμο της Κουντουριώτη. Από το 2002 μέχρι και σήμερα, το εστιατόριο «Μυσταγωγία» στα Γιάννενα «μοιράζει» γευστικές και παρεΐστικες ιστορίες σε όλη την πόλη, είναι δε δημιούργημα δύο αγαπημένων φίλων που με μεράκι «έχτισαν» το πιο γνωστό και νεανικό στέκι.

Οι γεύσεις, ποικίλες, αγνές, παραδοσιακές και ταυτόχρονα εμπνευσμένες από νέες τάσεις, ξεχωρίζουν και φυσικά το αποτέλεσμα «καταγράφεται» από τους θαμώνες στο κλασικό πλέον τετράδιο - τιμοκατάλογο. Δοκιμάστε την «Τηγανιά του Λιγούρη», το «Πιάτο του Πασά», τα «Χανουμάκια» και άλλα 100 ξεχωριστά πιάτα, συντροφιά με καλή ελληνική μουσική και κρασί ή ντόπιο τσίπουρο.

Το παλιό αρχοντικό που τη στεγάζει στην οδό Κουντουρώτη στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων σε ένα χώρο  300τμ, χωρισμένο σε 2 επίπεδα και έναν όροφο, συνδυάζει τη γιαννιώτικη παράδοση με τη ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ είναι διακοσμημένο με ρετρό στιγμιότυπα της πόλης και συλλεκτικά αντικείμενα που σκορπούν τη νοσταλγία τους στο χώρο. Γραμμόφωνα, ράφια βιβλιοθήκης, δοχεία λαδιού, τεφτέρια και άλλα αντικείμενα δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Στη «Μυσταγωγία»  θα απολαύσετε νοστιμότατους μεζέδες και πιάτα καθώς και μεγάλη ποικιλία από τσίπουρα, κρασιά και μπύρες. Οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης τιμούν τη «Μυσταγωγία»  για χρόνια και αυτή τους το ανταποδίδει με άριστη εξυπηρέτηση και φιλικό κλίμα.

Παραδοσιακές συνταγές
με σύγχρονη ματιά στα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και σύμφωνα με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής.

Εξαιρετικές γεύσεις
της ελληνικής κουζίνας όπου μπορεί κανείς να απολαύσει φρεσκότατους και απολαυστικούς μεζέδες.

Η μαγειρική
στηρίζεται στην ποιότητα των πρώτων υλών και στην απόλυτη τήρηση των όρων υγιεινής σε όλη τη διαδικασία της παρασκευής.

Αυθεντικά, αγνά υλικά
με έμφαση στα φρέσκα υλικά κάθε εποχής, με έμφαση στις τοπικές συνταγές και στα τοπικά προϊόντα.

 

Δείτε περισσότερα για τα Γιάννενα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ