Αγκίστρι: Ιδανικός προορισμός για κάθε Σαββατοκύριακο

14539 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες μια υπέροχη νησιωτική επιλογή δίπλα από την Αθήνα; Φύγε αμέσως για το Αγκίστρι. Το πιο όμορφο νησάκι του Σαρωνικού.

 
Με το δελφίνι από τον Πειραιά απέχει μόλις μία ώρα και τα όσα δεις εκεί θα σε κάνουν να μη θες να επιστρέψεις. Πανέμορφες παραλίες κάτω από γκρεμούς, ελάχιστα αυτοκίνητα και δεκάδες ποδήλατα, δάση από πεύκα δίπλα στη θάλασσα και πολλά άλλα. Μην το σκέφτεσαι άλλο, κλείσε εισιτήρια και οργάνωσε το ταξίδι σου.

Πήγαινε στη Χαλικιάδα, μια παραλία διαμάντι κάτω από γκρεμό
Ζήσε μια μοναδική εμπειρία στο Αγκίστρι πηγαίνοντας για μπάνιο στη Χαλικιάδα. Ξεκίνα την περιπέτεια περπατώντας από το χωριό της Σκάλας. Η αρχική σου πορεία θα είναι σε άσφαλτο και πλακόστρωτο μετά από μια διαδρομή περίπου 10 λεπτών  θα βρεθείς μέσα στη φύση και θα συνεχίσεις μέσα στα δέντρα και τα αντίσκηνα των κατασκηνωτών. Φτάνοντας στο τέλος του δρόμου ένας τεράστιος γκρεμός θα απλωθεί μπροστά σου που κρύβει την παραλία της Χαλικιάδας. Κατέβα με προσοχή τα βράχια και θα βρεθείς σε μια κατάλευκη παραλία. Αν θέλεις και εναλλακτική επιλογή τότε προσέγγισε τη Χαλικιάδα με καραβάκι.

Περισσότερα ποδήλατα από αυτοκίνητα! Νοίκιασε ένα και ξεκίνα τις βόλτες
Στο Αγκίστρι θα δεις περισσότερα ποδήλατα από ότι αυτοκίνητα. Νοίκιασε κι εσύ ένα και ξεκίνα τις διαδρομές. Μην αφήσεις τις ανηφόρες να σε τρομάξουν και κατευθύνσου στην παραλία της Δραγονέρας για να κάνεις βουτιές δίπλα από ένα πανέμορφο πευκόδασος.

Για βουτιές στην Απόνησο με τη φυσική ομορφιά εκατοντάδων χρόνων
Πάρε το λεωφορείο που ξεκινά από το χωριό της Σκάλας και με προορισμό την Απόνησο. Δες το μαγευτικό τοπίο με τα πεύκα δίπλα στη θάλασσα και βούτα στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Δοκίμασε τις ικανότητες σου στα θαλάσσια σπορ που προσφέρει η οργανωμένη παραλία. Φεύγοντας πήγαινε μια βόλτα στα Λιμενάρια έναν πανέμορφο γραφικό οικισμό με πετρόκτιστα σπίτια.

Χόρτασε φύση. Ακόμα στο Google Maps φαίνεται καταπράσινο
Από το Αγκίστρι δεν θα ξεχάσεις την απίστευτα πλούσια βλάστησή του και το μάτι σου θα χορτάσει πράσινο. Στις πλείστες παραλίες προσφέρουν φυσική σκιά τα πεύκα και υπάρχουν σημεία που θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε δάσος του εξωτερικού. Το νησί έχει τόσο πλούσια βλάστηση που ακόμα και στον χάρτη του Google Maps φαίνεται καταπράσινο.