Ανέβα στο πιο ξακουστό ελληνικό τρένο

7106 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για τις πιο εναλλακτικές και γραφικές διακοπές στην υπέροχη Αχαΐα. Ανέβα στον Οδοντωτό, κάνε βουτιές στην Εγκάλη, φάει ολόφρεσκο ψαράκι στα Σελιανίτικα και περπάτα στα καλντερίμια της Τεμπελοράχης.

 
Εκδρομή με τον Οδοντωτό το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό τρένο
Ανέβα στο πιο όμορφο τρένο της Ελλάδας και κάνε τη μαγευτική διαδρομή από το Διακοφτό μέχρι τα Καλάβρυτα. Διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και θα σου προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Κράτα ανοιχτή τη φωτογραφική σου μηχανή και αποτύπωσε την απίστευτη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο και το χωριό του Ζαχλωρού.

Βουτιές στην Εγκάλη με τη σκιά των δέντρων να φτάνει ως τη θάλασσα
Πήγαινε στις υπέροχες παραλίες της ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου από το Αίγιο ως την Ακράτα διαθέτει υπέροχες παραλίες και επίλεξε την καλύτερη από αυτές. Βούτα στην ξακουστή Εγκάλη στο Διακοφτό είναι μια πεντακάθαρη παραλία με υπέροχα νερά στρωμένη με ψιλό βότσαλο και άφθονο πράσινο που φτάνει ως τη θάλασσα. Ο προσανατολισμός της είναι τέτοιος που σχεδόν ποτέ δεν την πιάνουν οι τοπικοί μεσημεριανοί άνεμοι του Κορινθιακού κόλπου.

Φρέσκο ψαράκι και βόλτα σε πορτοκαλιές και λεμονιές στα Σελιανίτικα
Υψηλής αισθητικής αξίας ιδίως την άνοιξη είναι η διαδρομή που ξεκινά δυτικά από το λιμάνι του Αιγίου με κατεύθυνση προς τα παραλιακά χωριά. Ακολούθησέ τη και διασχίζοντάς τη θα δεις καταπράσινα περιβόλια με πορτοκαλιές, λεμονιές και θαλερά πλατανοδάση. Το τέλος της διαδρομής θα σε βρει στα όμορφα ψαροχώρια Σελιανίτικα, Λογγός και Λαμπίρι που διαθέτουν καθαρές βοτσαλωτές ακρογιαλιές και ποιοτική υποδομή για διαμονή και φαγητό.

«Τεμπελοράχη» με το αρχαιολογικό μουσείο και τα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά... θαύματα
Από τον παραλιακό δρόμο του Αιγίου (κάπου κοντά στο πλάτανο) ανηφόρισε τον γραφικό πλακόστρωτο δρόμο που οι ντόπιοι ονομάζουν «Τεμπελόραχη». Βγες στο κέντρο της πόλης και θαύμασε το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε κτίριο του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ. Απέναντι από το μουσείο ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Ανδρέα (επίσης έργο Τσίλερ -1888-) ενώ στην οδό Δεσποτόπουλων αναζήτησε το αρχοντικό του Αναστασίου Λόντου που λειτουργεί σαν Λαογραφικό Μουσείο καθώς φιλοξενεί από το 1994, τη συλλογή της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας. Λίγο ψηλότερα δεσπόζει ο επιβλητικός Μητροπολιτικός ναός, έργο και αυτό του Ερνέστου Τσίλερ.