Πάμε απόκριες στην Ξάνθη!

4038 Επισκέψεις στο άρθρο

Συνδυάζοντας την ευρηματικότητα, την έμπνευση και τη σάτιρα με την αγάπη προς την ιστορία, τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό, οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές αποτελούν έκφραση της δημιουργικότητας και της αισιοδοξίας των ανθρώπων της περιοχής.

 
Με το πλήθος και την ποικιλία των εκδηλώσεων για το 2017, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι στέκεται
για ακόμη μία χρονιά αντάξιο της μακράς πορείας του. Ένας θεσμός που δημιουργήθηκε από τους Ξανθιώτες πολίτες και το Δήμο Ξάνθης, με περισσή αγάπη, μεράκι και ευαισθησία. Ένας θεσμός που χρόνο με το χρόνο υπερβαίνει τον εαυτό του, ελίσσεται και εμπλουτίζει το περιεχόμενο του, καθώς πλαταίνει τους ορίζοντές του μέχρι και σήμερα, παρά τις ιδιαίτερες συγκυρίες.

Πιστοί στην ιστορία που κουβαλάει στις πλάτες του αυτός ο τόπος, πιστοί στις αξίες και στις ανάγκες του, πάντα εδώ και στο φετινό ταξίδι των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, του συναρπαστικού και ιδιαίτερου Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. 

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ως θεσμός μισού και πλέον αιώνα, προβάλει τη λαϊκή παράδοση, η οποία είναι αναγκαία για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας μας μέσα στη διαδρομή της ιστορίας. Με στόχο την ανάδειξη και αναβίωση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Θράκης, η Ξάνθη υποδέχεται τις χορευτικές ομάδες των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης και τα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα. Η μεγάλη γιορτή της Λαογραφίας ξεκινάει από την Πλατεία Ελευθερίας και καταλήγει στη Κεντρική Πλατεία, όπου ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2017.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού!

Tags: ΞΑΝΘΗ