Διακοπές στα νησιά!

7922 Επισκέψεις στο άρθρο

Πρέπει να ξενιτευτείς για να περάσεις καλά στις καλοκαιρινές σου διακοπές; Πρέπει να χάσεις τη μία από τις 5 μέρες της άδειας στο πήγαινε-έλα; Ή μήπως πρέπει να πληρώσεις στα μεταφορικά όσα θα έδινες για μία ακόμα διανυκτέρευση στον προορισμό της επιλογής σου;

 

Όποιον και να ρωτήσεις, η απάντηση σε όλα αυτά θα είναι «όχι». Κανείς, όμως, δεν ξέρει να σου πει τον τρόπο. Κι όμως, η λύση δεν είναι ούτε περίπλοκη, ούτε ουρανοκατέβατη. Είναι απλούστατη, εύκολη και προσιτή. Απλώς δεν είναι η πρώτη σκέψη για διακοπές… της μόδας. Και για να εξηγούμαστε.

Όταν μιλάμε για άδεια και διακοπές, το μυαλό όλων πάει σε κάποιο από τα δημοφιλή νησιά, τους hot προορισμούς του καλοκαιριού, εκεί όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες τουρίστες για να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα, τη νυχτερινή ζωή και τα ωραία τοπία. Σκιάθος, Πάρος, Νάξος, Λευκάδα, Σαντορίνη, Κρήτη και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Πράγματι, πρόκειται για πολύ ωραίες περιοχές, τη φήμη και την αίγλη των οποίων δε χρειάζεται να αναπαράγουμε, καθώς είναι κάτι παραπάνω από γνωστές.

Τι γίνεται όμως όταν οι μέρες για διακοπές είναι λίγες και τα λεφτά ακόμα λιγότερα; Πού θα πας; Εμείς πιστεύουμε ότι επιλογές υπάρχουν και, μάλιστα, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους προορισμούς που αναφέραμε παραπάνω. Νησιά υπέροχα, με μοναδικό χαρακτήρα, εντυπωσιακά αξιοθέατα, παραλίες και νερά να τα πιεις στο ποτήρι, διασκέδαση και στέκια που ανταγωνίζονται τις πιο full of life περιοχές. Νησιά κοντά στην Αθήνα που προσφέρουν όλα όσα ζητάμε από το καλοκαίρι μας, «δίπλα στο σπίτι μας». Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αγκίστρι, Αίγινα, ’νδρος, Τζια, Σαλαμίνα… «Μα», θα πείτε, «αυτά είναι για ένα Σαββατοκύριακο ή το πολύ ένα τριήμερο». Και… ποιος το λέει αυτό; Με ποια επιχειρήματα το υποστηρίζει;

 

Τα προνόμια των νησιών κοντά στην Αθήνα

  • Η απόσταση

Από τη στιγμή που οι μέρες της άδειας είναι λίγες, είναι προτιμότερο να τις αξιοποιήσεις απολαμβάνοντας στο έπακρο όσα έχει να σου δώσει ο προορισμός που επισκέπτεσαι, από το να χάσεις 5-6 ώρες στο καράβι για να πας (και μετά να είσαι κουρασμένος για όλη την υπόλοιπη μέρα) και άλλες τόσες για να γυρίσεις. Επιπλέον, για όσους πρέπει να είναι «απ’οίκω» στη δουλειά ακόμα και κατά τη διάρκεια της άδειας για τυχόν προβλήματα ή εξελίξεις,  ένας κοντινός προορισμός είναι ό,τι πρέπει για μια ολιγόωρη μεταφορά στην Αθήνα.

  • Το budget

Πόσο κοστίζουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να πας σε έναν προορισμό που απέχει 6 ώρες από την Αθήνα και πόσο για έναν που απέχει 3 ώρες maximum; Η λογική δίνει και πάλι την απάντηση, χωρίς δικαιολογίες και περιστροφές. Δώσε σε μία ακόμα διανυκτέρευση τα λεφτά που θα έδινες για τα εισιτήρια και κέρδισε μία επιπλέον μέρα χαλάρωσης και καλοκαιρινής απόλαυσης.

 

Εσείς τι λέτε;

Αξίζει η δοκιμή;