Γκολφ για restart στην ιπποτική Μεσσηνία!

2660 Επισκέψεις στο άρθρο

Ότι η Μεσσηνία πείθει για παράδεισος είναι αυτονόητο. Ότι τώρα γίνεται και τουρνουά γκολφ στο Κόστα Ναβαρίνο, είναι μια φρέσκια είδηση που μας εξιτάρει και δίνει έναν ακόμη λόγο για ταξίδι και παιχνίδι.

 
Στην Πύλο ή Ναβαρίνο, οι ομορφιές της ιστορίας δεν έχουν τέλος. Περπατήστε στο λιμάνι της και διαπιστώστε το έντονο χρώμα του νησιού. Τα πάντα αποπνέουν γραφικότητα. Εκεί  στο λιμάνι «βόσκει» και το Χελωνάκι, το μνημείο των Αγίων Πεσόντων στην ομώνυμη ναυμαχία. Φτάστε ως το Παλαιόκαστρο, το σπήλαιο του Νέστορα, το Νιόκαστρο, στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αλλά και στην περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς, στην εκπληκτική παραλία που δύσκολα θα ξεχάσετε! Κρατήστε, όμως, την ενέργειά σας για το γκολφ και μην τα δώσετε όλα στα κλασικά αρχαιολογικά και φυσιολατρικά. Ο ιπποτισμός θέλει θυσίες και η μεσαιωνική κουλτούρα καινοτομίες. Το τουρνουά του γκολφ σας περιμένει. Στην Πύλο, μία ώρα από την Καλαμάτα, πατήστε το ατελείωτο πράσινο και θα την «πατήσετε», επειδή δεν θα θέλετε να φύγετε. 

Ειδικότερα, στο τουρνουά του γκολφ που θα διεξαχθεί στο Κόστα Ναβαρίνο 21-24 Φεβρουαρίου 2017, 30 ομάδες από επαγγελματίες και ερασιτέχνες θα συναγωνιστούν, η μία την άλλη, για την πρωτιά. Φίρμες με ρεκόρ πρωταθλητισμού από Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία, Σκωτία, Πορτογαλία και αλλού, θα παραβρεθούν στο γεγονός που πρόκειται να δώσει διεθνή χαρακτήρα και κοσμοπολίτικο χρώμα στο μεσσηνιακό μεσαιωνικό τοπίο. Από τους «δικούς» μας, συναγωνίζονται οι Αδάμ Κρητικός, Ευγένιος Παπαδόπουλος και Πάνος Καρατζάς. 19 Φεβρουαρίου όλοι οι αθλητές θα παραλάβουν τα πλήρη πακέτα τους, ώστε πλήρως εξοπλισμένοι να πάρουν θέσεις μάχης τέρμα στους αμμόλοφους στις 22 του μήνα, ενώ στις 21 θα έχουν την πρώτη τους επίσημη πρακτική. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καλύτερη ευκαιρία για απόδραση και ταξίδι από ένα αθλητικό γεγονός του χειμώνα όπου θα παραστούν οι ταγοί της χώρας, οι διεθνείς του κόσμου και οι Έλληνες ταξιδιώτες του σαββατοκύριακου, ενώ είναι σε εξέλιξη και το αποκριάτικο καρναβάλι.

Μετά το τουρνουά του γκολφ, σας προτείνουμε φυσικά να κάνετε κράτηση για ούζο ή ρακί, στις παραδοσιακές ταβέρνες. Θα βρείτε και μαστίχα και λαλάγκια, λουκάνικα με πορτοκάλι, γίδα βραστή και παστό, τηγανητό μπακαλάο με σκορδαλιά και ψητό γουρουνόπουλο για να τα «φάτε»-τα χρήματά σας-στην καλή διασκέδαση της άνετης σύγχρονης ζωής. Επίσης, αγοράστε λάδι, κρασί, σύκα, παστέλια, σταφίδες, όλα από τη γη της ανεξάντλητης Μεσσηνίας και πείτε «μάι λαβ, Μεσσηνία για ριστάρτ».