Γλέντι στην Ικαρία

5819 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Ικαρία είναι το πιο κοσμοπολίτικο και εναλλακτικό νησί του βορείου Αιγαίου. Οι Ικαριώτες φημίζονται για την φιλοξενία τους και όσοι πηγαίνουν εκεί μετρούν τις μέρες για να επιστρέψουν.

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Πιες και χόρεψε στα πανηγύρια των ικαριώτικων χωριών. Γλέντι μέχρι το πρωί
Ικαρία σημαίνει γλέντι. Τα χωριά του νησιού παίρνουν αφορμές από τις θρησκευτικές γιορτές και διοργανώνουν απίστευτα πανηγύρια. Πιες από το ικαριώτικο κρασί που ρέει άφθονο. Χόρεψε τον ομώνυμο χορό και άλλους πολλούς και άδραξε την ευκαιρία για γνωριμίες, αν είσαι ελεύθερος/η ή για νέες φιλίες και εμπειρίες. Τα γλέντια κρατούν ως το πρωί και θα σου μείνουν αξέχαστα.

Πήγαινε για βουτιές στις Σεϋχέλλες - Λευκή άμμος και καταγάλανα νερά. Η τέλεια αντίθεση
Πήγαινε στις Σεϋχέλλες της Ικαρίας και δες ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις «αυθεντικές». Η λευκή άμμος και τα καταγάλανα νερά δημιουργούν την τέλεια αντίθεση. Βούτα στη θάλασσα, κάνε ηλιοθεραπεία και απόλαυσε χαλαρές στιγμές. Φόρα μία μάσκα  καταδύσεων και βούτα από τους γρανιτένιους βράχους.

Πήγαινε εκδρομή στους Φούρνους και θα δες τα ερείπια από τα υποθαλάσσια ναυάγια
Πάρε καράβι από το λιμάνι της Ικαρίας και πήγαινε στους γειτονικούς Φούρνους. Κράτα μαζί σου τη μάσκα καταδύσεων και κοίτα βαθιά στο βυθό για να δεις τα υποθαλάσσια ναυάγια που υπάρχουν στη θάλασσα των Φούρνων. Τα ανεξερεύνητα ερείπια των ναυαγιών είναι ένα μοναδικό παγκόσμια φαινόμενο και θα σε τρελάνουν.

Δες το γραφικό ψαροχώρι του Μαγγανίτη και πέρνα από το τούνελ «Τρύπα της Τούλας»
Στον Μαγγανίτη πρέπει να πας οπωσδήποτε. Είναι το ωραιότερο ψαροχώρι της Ικαρίας. Θα χορτάσει το μάτι σου φύση από τις πολλές ελιές, τα πεύκα και τα άλλα δέντρα. Για να φτάσεις θα περάσεις από το μοναδικό τούνελ του νησιού που είναι γνωστό και ως «η τρύπα της Τούλας». Απόλαυσε φρέσκο ψαράκι στις ταβέρνες του χωριού και βούτα στον Γιαλό που είναι δίπλα από το γραφικό λιμανάκι του Μαγγανίτη.
 

Tags: ΙΚΑΡΙΑ