Kάνε οικονομικές διακοπές

7935 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανακάλυψε τα μέρη, που θα συνδυάσεις φοβερές διακοπές με low budget και κανόνισε τις φετινές σου διακοπές άνετα και οικονομικά.

Το ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για τα οικονομικά είναι γεγονός, δεν χρειάζεται ανάλυση. Το ότι, όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε διακοπές χωρίς να χρεωθούμε πολύ νομίζω πως του χρειάζεται ανάλυση. Όλοι μας επιθυμούμε, έστω και για ένα σαββατοκύριακο να αλλάξουμε παραστάσεις και να δούμε κάτι καινούργιο. Κάπως, έτσι και ορμώμενοι από αυτήν την σκέψη συγκεντρώσαμε τη παρακάτω λίστα για οικονομικές διακοπές σε κοντινή απόσταση ή μη.

Αίγινα
ΚατΆαρχάς, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ούτε μια ώρα και τα ακτοπλοϊκα είναι πολύ φθηνά. Ακόμη, ενδείκνυται και για ένα σαββατοκύριακο. Τα καταλύματα είναι σε προσιτές τιμές για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.
Η πόλη της Αίγινας αξίζει την προσοχή σας. Θα περπατήσετε ή θα κάνετε βόλτα με νοικιασμένο ποδήλατο στα σοκάκια της παλιάς Αίγινας που αποτέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Διαθέτει όμορφες παραλίες, όπως το Κλήμα για δροσερά μπάνια.
 
Κρήτη
Εδώ, τι να πούμε για την μεγαλόνησι ένα όνομα μια ιστορία. Τέσσερις νομοί σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις έναν-έναν. Στη Κρήτη οι οικονομικές διακοπές είναι εφικτές. Αρχικά, στα εισιτίρια των πλοίων υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα του αεροπλάνου που μπορείς να βρεις, εάν κλείσεις νωρίτερα εξαιρετικές τιμές. Όσο για τα καταλύματα, θα βρεις τα πάντα. Στο κέντρο των πόλεων υπάρχουν πολλές επιλογές, προκειμένου να ξοδέψεις λιγότερα  και να μείνεις περισσότερο. Όλα γίνονται  με τα πόδια και, όταν θελήσεις να πας σε κάποια παραλία τύπου Πρέβελη, Ελαφονήσι υπάρχουν λεωφορεία. Όσο για το φαγητό και τη διασκέδαση στην Κρήτη ποτέ μα ποτέ δεν θα πεινάσεις ( άγραφος νόμος) είναι γεμάτη εστιατόρια.

Ανδρος
Η Ανδρος αποτελεί ακόμη έναν αγάπημενο προρισμό των Αθηναίων και όχι άδικα, καθώς τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Βρίσκεται σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, τα εισιτήρια και τα δωμάτια έχουν πολύ προσιτές τιμές. Επίσης, μπορείς να έρθετις εδώ έστω ένα σαββατοκύριακο για να ξεκουραστείς. Η πατρίδα, των  φημισμένων εφοπλιστών και καπεταναίων, η Χώρα της Ανδρου, στο ανατολικό τμήμα της διακρίνεται από την αίγλη, που της έδωσαν οι  τότε άρχοντες της θάλασσας. Όμορφα νεοκλασικά και σπίτια, πλακόστρωτοι πεζόδρομοι και πλατείες, γραφικά σοκάκια, εκκλησίες, μουσεία, εμπορικά καταστήματα, καφέ και μπαρ συνθέτουν ένα μοναδικό τοπιίο. Εδώ, μπορείς να διασκεδάσεις, να χαλαρώσεις και να επισκεφτείς  τα δεκάδες μουσεία, αλλά και να θαυμάσεις ένα τοπίο νησιώτικο απαράμιλλης ομορφιάς
 
Ικαρία
Η Ικαρία ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά της νεολαίας και όχι μόνο.Τα καταλύματα εδώ είναι πολύ οικονομικά, μιας και η Ικαρία είναι πολύ χαλαρή και κινείται σε άλλους ρυθμούς. Η διασκέδαση αποκτά νέο νόημα εδώ και τα λεφτά χάνουνς την αξία τους χαρακτηριστικό παράδειγμα  είναι τα πανηγύρια της Ικαρίας. Εκεί γίνεται κυριολεκτικά χαμός. Χιλιάδες άτομα, όλων των ηλικιών, να πίνουν και να χορεύουν όλοι μαζί. Εικόνες που δύσκολα θα δεις αλλού. Μια εμπειρία, που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις.