Insider Tips & Χρήσιμα

57903 Επισκέψεις στο άρθρο

Τι άλλο να ΔΕΙΤΕ, να ΚΑΝΕΤΕ, να ΓΕΥΤΕΙΤΕ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την περιοχή που επιλέξατε να επισκεφθείτε!

Αξίζουν να επισκεφθείτε
- Την επιβλητική Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο: Εδώ υπάρχουν 50.000 τόμοι βιβλίων. Αξίζει να ζητήσετε να δείτε τη συλλογή των εικόνων του Π. Χαροκόπου και το ξυλόγλυπτο τέμπλο Σδρην. Στο μουσείο θα θαυμάσετε τις υπέροχες δαντέλες, τα ασπρόρουχα με τα οικογενειακά μονογράμματα, το σαλόνι με τις τουαλέτες χορού, την κεφαλλονίτικη κρεβατοκάμαρα.
- Τον μυκηναϊκό τάφο στα Τζανάτα του Πόρου: Ο μυκηναϊκός τάφος που ανασκάφηκε το 1991 έδωσε περαιτέρω τροφή στην συζήτηση περί της ομηρικής Ιθάκης. Πολλοί, μάλιστα, είπαν ότι μπορεί να πρόκειται και για τον τάφο του Οδυσσέα. Ακόμα, ωστόσο, δεν έχει γίνει επίσημη επιστημονική δημοσίευση, διαιωνίζοντας τη φημολογία. Ο τάφος βρίσκεται στην τοποθεσία Μπούρτζι και είναι ο μεγαλύτερος στη βορειοδυτική Ελλάδα.
- Το Φανάρι του Αργοστολίου: Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και μνημεία της Κεφαλλονιάς. Είναι ένα κυκλικό κτίσμα δωρικού ρυθμού, με είκοσι κολώνες, που στεγάζεται από μικρό πύργο. Ονομάστηκε Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων λόγω της μικρής εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων που υπάρχει κοντά σε αυτό.
- Τη Γέφυρα του Δραπάνου και τον οβελίσκο στα ερείπια της παλιάς πόλης στο Αργοστόλι
- Το σπήλαιο του Αγίου Γεράσιμου: Το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου είναι το πιο ιερό του νησιού. Είναι χτισμένο στο χωριό Ομαλκά, στην κορυφή μιας καταπράσινης κοιλάδας με 40 πηγάδια, κοντά στα χωριά Φραγκάτα και Βαλσαμάτα. Κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σπηλιά που χτίστηκε από τον Αγιο Γεράσιμο, όπου εκεί είχε το κελί του και προσευχόταν. Προσκυνητές από όλη την Ελλάδα έρχονται για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον Αγιο.

Τι να κάνετε
- Πεζοπορία γύρω από το φαράγγι του Πόρου: Η περιοχή του Πόρου βρίσκεται σε μια οριακή τοποθεσία, στους πρόποδες των βουνών και στην είσοδο του φαραγγιού (Στενό του Πόρου). Το φαράγγι του Πόρου, φυσική απόληξη των υδάτινων διαδρομών που ξεκινούν από τον Αίνο, χωρίζει την Ατρο από τον λόφο Παχνί, που οι πλαγιές τους προσφέρονται για πεζοπορικές διαδρομές με εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα και τη θάλασσα.
- Διαδρομή από τον Κατελειό στις Πλατειές: Μια οδική διαδρομή που συνδυάζει γραφικά τοπία με οδυσσειακές τοποθεσίες και άλλα αρχαία αξιοθέατα μπορεί να ξεκινήσει από τον Κατελειό και να φτάσιε μέχρι τις Πλατειές. Εδώ θα βρείτε το σύγχρονο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο της Ελαιοσυνεργατικής, με παραγωγή λαδιού από τις ελιές της περιοχής.
- Κατάδυση στο ναυάγιο του υποβρυχίου PERSEUS: Στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής των Μαυράτων έχει εντοπισθεί το ναυάγιο του PERSEUS, ενός βρετανικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στο σημείο αυτό, αφού προσέκρουσε σε νάρκη τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 1941. Το σημείο του βυθού με το ναυάγιο αποτελεί πρόκληση για καταδύσεις.
- Ψώνια στο Λιθόστρωτο: Είναι ο κύριος εμπορικός δρόμος και κεντρική αγορά του Αργοστολίου. Στα καταστήματα αυτά θα βρείτε οτιδήποτε βάζει ο νους σας, στη διαδρομή θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και το ξαναχτισμένο ρολόι της πλατείας Καμπάνας.

Τι να γευθείτε
- Μπουρμπουρέλια (βρασμένα ρεβύθια, φασόλια και κουκιά)
- Σάλτσα λαγό (λαγός ή κουνέλι στην κατσαρόλα)
- Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα
- Ριγανάδα (βρεγμένο ψωμί με αλάτι, ξύδι, ρίγανη, λάδι και στυμμένες ντομάτες

Τι να αγοράσετε
- Κρασί Ρόμπολα
- Θυμαρίσιο μέλι
- Μάντολες

Πώς να πάτε
Με Ι.Χ.: Για να επισκεφθείτε την Κεφαλλονιά, μπορείτε να πάτε οδικώς μέχρι την Κυλλήνη και από εκεί με το φέρι να προσεγγίσετε τα λιμάνια είτε του Αργοστολίου, είτε του Πόρου. Λιμεναρχείο Κυλλήνης: 26230 92211, Λιμεναρχείο Αργοστολίου: 26710 22224, Λιμενικός Σταθμός Πόρου 26740 72460
Με αεροπλάνο: Καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια από το αεροδρόμιο των Σπάτων προς το αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς. Αεροδρόμιο Σπάτων 210 3530000, Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς 26710 41511, 29900

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!