Οι ακτές του Ληξουρίου στο ύψος της μονής Κηπουραίων

Το Ληξούρι και τα ακρογιάλια του

57904 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Παλική είναι η μεγάλη χερσόνησος της Δυτ. Κεφαλονιάς που -θα έλεγε κανείς- ότι μοιάζει με αυτόνομο νησί. Το Ληξούρι, είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Κεφαλονιάς και είναι κτισμένη κοντά στη αρχαία Πάλη, από όπου πήρε το όνομά της η χερσόνησος.
Η δημόσια βιβλιοθήκη των Ιακωβάτων είναι από τα ελάχιστα ιστορικά κτήρια που διασώθηκαν από τους σεισμούς και καθώς έχει πλήρως αναπαλαιωθεί, διατηρεί ακόμα το αρχιτεκτονικό της ενδιαφέρον. Κοντά στο Ληξούρι υπάρχουν μερικές όμορφες ακτές που όμως όπως είναι φυσικό, μαζεύουν αρκετό κόσμο, μια και εδώ βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία της χερσονήσου. Η παραλία Λέπεδα (4χλμ.) είναι από τις πλέον πολυσύχναστες. Εύκολα από το Ληξούρι θα πάτε στο χωριό Ματζαβινάτα από όπου θα προσεγγίσετε τη φημισμένη παραλία Ξι με τα χαρακτηριστικά βράχια, την κοκκινωπή άμμο και το ομώνυμο ακρωτήρι. Ανατολικά από το Ξι και έως το αμμώδες ακρωτήρι του Αι Γιώργη, ξεδιπλώνεται σε μήκος που ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα η παραλία του Μέγα Λάκκου. Νοτιοδυτικά απλώνεται η επίσης φημισμένη παραλία Κουνόπετρα. Από το χωριό Ματζαβινάτα με κατεύθυνση δυτική, θα προσεγγίσετε τη μονή Κηπουραίων και θα έχετε πρόσβαση από την πανέμορφη παραλία Πλατειά Άμμος. Δώδεκα χιλιόμετρα από το Ληξούρι, κοντά στο χωριό Βιλατώρια βρίσκεται η βοτσαλιά Πετανιοί που είναι μια από τις καλύτερες του Ιονίου, αν και όχι ιδιαίτερα διάσημη, όπως αυτή του Μύρτου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!