Ο φάρος των Αγίων Θεοδώρων

Η καρδιά του νησιού χτυπά... στο Αργοστόλι!

57880 Επισκέψεις στο άρθρο

Η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς αποπνέει έντονα την αρχοντιά παρωχημένων εποχών. Η πρώτη εικόνα του Αργοστολίου, έτσι όπως την αντικρίζει ο επισκέπτης από τον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη πόλη με το λιμάνι της Σάμης, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή.
Η κλειστή λιμνοθάλασσα του Κούταβου, ο απάνεμος κόλπος, αλλά και τα βαθιά πελαγίσια νερά συναντώνται με τη θαλασσινή πολιτεία. Η γέφυρα του Δρέπανου που κτίσθηκε το 1813 από τον Ελβετό συνταγματάρχη Charles de Bosset, αλλά και ο χαρακτηριστικός επιθαλάσσιος οβελίσκος καλωσορίζουν τον επισκέπτη. Αξίζει να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο για να θαυμάσετε τη πλούσια συλλογή σε ευρήματα των τεσσάρων αρχαίων πόλεων της Κεφαλλονιάς, ενώ στο Κοργιαλένειο λαογραφικό μουσείο θα γνωρίσετε την καθημερινή ζωή του νησιού από το 17ο αι. Ο περίφημος φάρος των Αγ. Θεοδώρων με την ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική του, είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για περπάτημα, ιδίως για το δειλινό με το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα. Για βουτιές θα προτιμήσετε τις οργανωμένες παραλίες Λάσση, Μακρύς και Πλατύς Γιαλός και προς το αεροδρόμιο τις αμμουδιές Αμμες, Πόρτο Χέλης, Λυγιά, Αβυθος. Ανηφορίστε ως τα χωριά Περατάτα και Μαζακαράτα για να δείτε τη θεα και το εντυπωσιακο κάστρο του Αγίου Γεωργίου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!