Το λιμανάκι στο Φισκάρδο

Φισκάρδο, το κόσμημα

58002 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην κορφή δύο μικροσκοπικών χερσονήσων απλώνει τις γειτονιές του το όμορφο χωριό. Στο μικρό αγκυροβόλιο τα ψαροκάικα, αλλά και τα σύγχρονα ιστιοφόρα που συνωστίζονται ασφυκτικά, δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση χρωμάτων.
Ο μεγάλος σεισμός του 1953 που κατάστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, παρέκαμψε το μικρό ψαροχώρι που παρέμεινε το ίδιο γραφικό μέχρι σήμερα. Τα περισσότερα σπίτια γλίτωσαν από τη μανία του εγκέλαδου και κυρίως το λιμάνι που διατηρεί ατόφια την παλιά του όψη. Όπως είναι φυσικό, αυτό ήταν και το μυστικό της επιτυχίας του. Αξίζει νΑ αναζητήσετε την παλαιοχριστιανική του Φισκάρδου στο ακρωτήρι (6ος μ.Χ αι), αλλά και να επισκεφθείτε το Ναυτικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο Φισκάρδου που στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό σχολείο. Οι καλύτερες παραλίες στη χερσόνησο είναι η Έμπλυσι (1.5 χλμ. από Φισκάρδο) το Φωκί μόλις 2,5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το λιμάνι του Φισκάρδου. Πιο απόμερες είναι οι ακρογιαλιές Κιμιλιά και Δαφνούδι.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!