Ο παραλιακός δρόμος της Κω

Κέφαλος, μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού

Σύμφωνα με το θρύλο αυτόν τον πλάτανο το φύτεψε ο Ιπποκράτης

Κως: Το νησί παράδεισος ποδηλασίας

8204 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Κως είναι ο παράδεισος των ποδηλατών στην Ελλάδα. Το νησί των Δωδεκανήσων παρέχει όλες τις ανέσεις σε όσους αγαπούν τα ποδήλατα για να απολαύσουν υπέροχες βόλτες με ορθοπεταλιές.

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Νοίκιασε ποδήλατο για αξέχαστη βόλτα στην παραλία
Η Κως θεωρείται το νησί των ποδηλατών και όχι άδικα, καθώς εδώ υπάρχουν τα περισσότερα χιλιόμετρα οργανωμένου ποδηλατοδρόμου στο Αιγαίο και κυκλοφορούν τα περισσότερα ποδήλατα. Μέσα στην πόλη η δημοφιλέστερη διαδρομή πραγματοποιείται στον παραλιακό δρόμο Γ. Παπανδρέου όπου βρίσκονται μερικά από τα ομορφότερα κτίρια Ιταλικής αρχιτεκτονικής όπως  το εντυπωσιακό Επαρχείο.

Για καφέ κάτω από τον πλάτανο που φύτεψε ο Ιπποκράτης!

Η Κως υπήρξε η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του θεμελιωτή της ιατρικής επιστήμης και κοντά στο κάστρο υπάρχει ακόμα ο τεράστιος αιωνόβιος πλάτανος που σύμφωνα με την παράδοση φύτεψε ο ίδιος για να συζητά στη σκιά του με τους μαθητές του. Σήμερα η δροσερή αυτή γωνιά είναι στέκι υπαίθριων ζωγράφων και ένα από τα πιο πολύχρωμα και ζωντανά σημεία της πόλης όπου μπορείς να χαλαρώσεις κάνοντας shopping στα καλαίσθητα καταστήματα και στους πάγκους των πλανόδιων πωλητών.
 
Φυσικό spa στις Θέρμες, από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού
Από το λιμάνι της Κω θα ακολουθήσειςε τον παραλιακό ασφάλτινο δρόμο προς Ψαλίδι (5 χλμ από το λιμάνι) και θα συνεχίσεις δυτικά προς Θέρμες μέχρι ο δρόμος να σταματήσει σε αδιέξοδο. Ένας κατηφορικός χωματόδρομος θα σε φέρει στη μικρή παραλία όπου λειτουργεί καντίνα, ακριβώς πάνω από το σημείο όπου αναβλύζουν οι ιαματικές πηγές. Το ακρογιάλι είναι στρωμένο με άμμο, μαύρο βότσαλο και είναι περίκλειστο από κοφτερά, κάθετα βράχια. Γύρω από την ιαματική πηγή, αλλά και κοντά στις καντίνες όπου ενοικιάζονται ομπρέλες και ξαπλώστρες θα βρεις αρκετό κόσμο, με λίγο περπάτημα όμως το τοπίο ησυχάζει αρκετά ώστε να απολαύσεις το μπάνιο σου.
 

 
Κέφαλος, για wind surf και όχι μόνο
Μετά τη μεσόγεια κωμόπολη Αντιμάχεια, αφού απολαύσεις μια θαυμάσια διαδρομή μέσα σε πευκοδάση θα κατηφορίσεις για την εντυπωσιακή ακτή του Κέφαλου που απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Κω. Εδώ, κατά μήκος του καλογραμμένου όρμου όπου δεσπόζει η νησίδα Καστρί, αναπτύσσονται πολλά ξενοδοχεία, συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, παραλιακά εστιατόρια και beach bar. Σε αυτή την πλατιά αμμουδιά χωράνε όλοι. Οικογένειες, ρομαντικά ζευγαράκια, μοναχικοί τύποι που λιάζονται από το πρωί ως το βράδυ. Όμως την τιμητική τους έχουν όσοι ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα, καθώς το τοπικό μικροκλίμα ευνοεί τους κατάλληλους ανέμους που χρειάζονται τα ελαφρά σκάφη windsurf και τύπου καταμαράν, αλλά και αυτά του εντυπωσιακού kite surfing.
 
 

Tags: ΚΩΣ