Μαγεία στις σπηλιές των Πρεσπών

Η Βόρεια Ελλάδα με τις πανέμορφες λίμνες της κρύβει μαγευτικά τοπία για κάθε γούστο. Εξερεύνησε τις Πρσπες, τόλμησε να μπεις στο σπήλαιο του Δράκου και δες τις βραχογραφίες στους ναούς της Μεγάλης Πρέσπας.

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Με τα πόδια στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα
Πήγαινε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου που βρίσκεται στη Μικρή Πρέσπα. Ακολούθησε  την πεζογέφυρα και μετά από περπάτημα 200 μ. θα βρεθείς στον λιμναίο οικισμό του Αγίου Αχιλλείου. Στο νησάκι ανιχνεύονται σημάδια από πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στη ροή της ιστορίας. Δες τις βυζαντινές εκκλησίες χτισμένες με αρχαίους κίονες βρίσκονται διάσπαρτες παντού, όπως η εκκλησία του Αγίου Αχιλλείου που έκτισε ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος όταν νίκησε τον βασιλιά των Βουλγάρων Σαμουήλ. Μη χάσεις για κανένα λόγο την ευκαιρία να περπατήσεις ολόκληρο το νησί  το οποίο είναι πολύ μικρό.

Μπες στο σπήλαιο του Δράκου και δες τους σταλακτίτες και τις επτά λίμνες
Πήγαινε στο Σπήλαιο του Δράκου που είναι μόλις 4 χιλιόμετρα από την Καστοριά. Δες ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ευρώπης με το μύθο να λέει πως η σπηλιά ήταν χρυσωρυχείο που το φυλούσε ένας δράκος. Θαύμασε τους μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες που διακοσμούν τη σπηλιά, και δες τις επτά μικρές λίμνες που βρίσκονται μέσα της.

Δες τις εντυπωσιακές βραχογραφίες στους ναούς της Μεγάλης Πρέσπας
Επισκέψου τους Ψαράδες έναν παραδοσιακό οικισμό δίπλα στην Μεγάλη Πρέσπα και από κει ανέβα σε ένα εκδρομικό σκάφος και πήγαινε στο ακρωτήριο Ρότι. Οι βραχογραφίες της Παναγίας που ζωγράφισαν ασκητές πριν 6 αιώνες θα σε εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια πηγαίνετε στη σπηλιά που βρίσκεται ο ναός της Αγ. Ελεούσης μόλις 800 μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Κάνε ράφτινγκ στον Αλιάκμονα και κωπηλασία στη λίμνη της Καστοριάς
 Αν εκτός από τις εντυπωσιακές εικόνες θες και αδρεναλίνη τότε κατευθύνσου στον Αλιάκμονα και δοκίμασε την εμπειρία του ράφτινγκ κατεβαίνοντας τα ορμητικά νερά του. Σε περίπτωση που προτιμάς κάτι πιο ήρεμο τότε επίλεξε την κωπηλασία στη λίμνη της Καστοριάς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ