Μία μάσκα με ποδηλατόγυρο!

2036 Επισκέψεις στο άρθρο

Μάσκες και ορθοπεταλιές την Τσικνοπέμπτη αλλάζουν την Θεσσαλονίκη προς το απίθανα καλύτερο, με ευχάριστα δρώμενα στο Ποδηλατικό Καρναβάλι της πόλης.

 
Για όγδοη φορά, αυτή την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, το Ποδηλατικό Καρναβάλι σας καλεί να συμμετέχετε με την δική σας θεματική ομάδα καρναβαλιστών και να στείλετε το δικό σας μήνυμα για το ποδήλατο!

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης παντρεύεται η παράδοση του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Είναι μια αυτοργανωμένη ποδηλατική, περιβαλλοντική και κοινωνική δράση, στην οποία πραγματοποιείται παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες και όλους!

Το Καρναβάλι/Αποκριά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές και στις νεώτερες Ρωμαϊκές γιορτές, ενώ σημαίνει αποχή από το κρέας. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου. ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Η λύση για την υγεία και τη σωματική μας άσκηση, το περιβάλλον, την ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση, την κλιματική αλλαγή, την οικονομική κρίση και την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την ποιότητα ζωής.

Τα 5 προηγούμενα χρόνια το Ποδηλατικό Καρναβάλι παρουσίασε:
[2016] Είμαστε όλες/οι μετανάστριες/ες και κάνουμε πετάλι χωρίς σύνορα!
[2015] Λερναία Ύδρα των Θεσμών της Κρίσης! Γινόμαστε Νοσοκόμοι & Γιατρίνες «Πόσο πάει το Φακελάκι;», Παπάδες «Πλούτη Ελέησον», Μαθητές & Μαθήτριες «σε Απόγνωση» και Αστυνομικοί «με μακριά γκλομπς».
[2014] Το “Φαγοπότι της Εξουσίας και τους Φυλακισμένους Πολίτες της”
[2013] “Ό,τι Λάμπει Δεν είναι Χρυσός”
[2012] “Ο Τσολιάς, η Μέρκελ και τα Λουκάνικα Φρανκφούρτης”