Μια τρελή ιδέα για το Πάσχα!

20480 Επισκέψεις στο άρθρο

Μεγάλη Παρασκευή στη Ναύπακτο για το φλεγόμενο λιμάνι, Σάββατο πρωί στην Κέρκυρα για τα ιπτάμενα κανάτια, Ανάσταση στο Λεωνίδιο με τα εκατοντάδες αερόστατα που γεμίζουν τον ουρανό και με το ξημέρωμα στην Αράχωβα, για το απόλυτο ρουμελιώτικο γλέντι!

 
1.316 χιλιόμετρα σε 19 ώρες. Είσαι; Ξεκινάς Μεγάλη Παρασκευή και φτάνεις απόγευμα στη Ναύπακτο για να δεις την περιφορά των Επιταφίων που καταλήγει στο φλεγόμενο λιμάνι. Φεύγεις κατά τις 10 το βράδυ και παίρνεις το δρόμο για Ηγουμενίτσα, για να είσαι στις 10 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Κέρκυρα και να ζήσεις τη μαγευτική ατμόσφαιρα με τα ιπτάμενα κανάτια και τη Φιλαρμονική! Το γλέντι στην Κέρκυρα τελειώνει και η επιστροφή παίρνει χρώμα… καταυλακιώτικο.

Φτάνεις στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας κατά της 9 το βράδυ της Ανάστασης, «δικτυώνεσαι» με την ενορία που θα ανάψει τα περισσότερα αερόστατα και περιμένεις τη μεγάλη ώρα για να ανάψεις κι εσύ το δικό σου και να το πετάξεις στον φλεγόμενο ουρανό! Ο δρόμος και οι… μυρωδιές σε οδηγούν ξέπνοο στον τελευταίο σου προορισμό. Στις 8 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα πρέπει να είσαι στην Αράχωβα για να δεις το χωριό να φλέγεται από τις δεκάδες σούβλες και να αποζημιωθείς με κεράσματα από κρέας και τσίπουρο για το μεγάλο ταξίδι που έκανες!
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ