Μυθολογικό ηλιοβασίλεμα!

5715 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην Εύβοια θα βρείτε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στο Πευκί. Εκεί που τα πεύκα απλώνονται μέχρι την ακροθαλασσιά, χαλαρώστε …μυθολογικά και αφήστε τη δίαιτα του άγχους για την επομένη. Αγκαλιάστε το ταίρι σας και μείνετε απολιθωμένοι … στην αγάπη.

 
Για την ιστορία, το Πευκί είναι το επίνειο του Αρτεμισίου, στη βόρεια Εύβοια. Στο Αρτεμίσιο, θα θυμάστε ότι έγινε και μια ναυμαχία, παλιά, κατά τους Περσικούς Πολέμους. Και αφού πρόκειται για την αρχαιότητα, όταν δεν είχατε γεννηθεί, κάτι είχατε ακούσει, μια φορά αλλά δεν δώσατε και πολλή σημασία τα επόμενα χρόνια. Όσο για τους θρύλους, όμως, που μένουν πιο εύκολα στη μνήμη, λένε για το Πευκί ότι σε λόφο κοντά βρισκόταν ο ναός της θεάς Αρτέμιδος. Εξάλλου, μην ξεχνάτε, μιλάμε για το … Αρτεμίσιο. Και για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, δεν υπάρχει πιο ωραίος θρύλος από το ηλιοβασίλεμα στην ακροθαλασσιά στο Πευκί των… πεύκων, όπως ο ήλιος καθρεφτίζεται στη θάλασσα και της χαρίζει απίστευτα μαγικές αποχρώσεις. Είμαστε αυτό που βλέπουμε.

Μετρώντας σε vibes τη σύγχρονη καθημερινότητα, μια ρομαντική στιγμή κερδίζει σε έδαφος πάντα. Συνδυάζοντας αυτήν την ανάγκη με έναν καλό προορισμό, σας προτείνουμε το παραθαλάσσιο θέρετρο Πευκί επειδή έχει και αξιόλογη τουριστική κίνηση. Συνδυάζει αρμονικά τη καταγάλανη θάλασσα με το πευκοδάσος στο οποίο είναι χτισμένος ο οικισμός και χρωστάει το όνομά του. Η παραλία του οικισμού, συνολικού μήκους σχεδόν 4 χιλιομέτρων παρουσιάζει ποικιλομορφία. Σημεία με άμμο και άλλα με βότσαλο καλύπτουν όλα τα γούστα.

Μετά το ηλιοβασίλεμα, σας προτείνουμε να γυρίσετε στον κανονικό κόσμο με απαλές και όχι βίαιες κινήσεις. Λόγου χάρη, περπατήστε χειμωνιάτικα στα χαλίκια και κάνετε παραδοσιακή κούρα πατουσών. Και θα γυμναστείτε και θα δείτε πόσο αξίζει να είμαστε κοντά στη φύση και να επιδιώκουμε αποδράσεις. Για πανηγυρικό φινάλε, τιμήστε τις ψαροταβέρνες για φρέσκο ψάρι και μάθετε από τους ταβερνιάρηδες -που ψαρεύουν και οι ίδιοι- τα μυστικά της Εύβοιας που ξέρει από γαστρονομία και φαγοπότι.