Αφθονο πράσινο και πεντακάθαρη αμμουδιά, καλώς ήλθατε στην παραλία Αγερανού

    Αγερανός, η καλύτερη παραλία

    132769 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η πιο δημοφιλής κοντινή ακτή στο Γύθειο είναι το Μαυροβούνι (4 χλμ.) με θαυμάσια ξανθωπή αμμουδιά και αρκετά ξενοδοχεία. Συνεχίζοντας το δρόμο για Αρεόπολη στα 11 χλμ. θα στρίψετε αριστερά όπως δείχνουν οι ταμπέλλες για Βαθύ Αγερανού. Ο τόπος είναι κατάφυτος ενώ η παραλία που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα σε μήκος, είναι στρωμένη με χοντρή άμμο και βοτσαλάκι.
    Υπάρχει αραιή δόμηση και στην βόρεια άκρη του όρμου όπου κυλά ένα μικρό ποτάμι λειτουργούν camping, ενώ σε μικρή απόσταση υπάρχουν εστιατόρια και καφέ. Τα νερά λόγω των υπόγειων πηγών είναι κατά τόπους ιδιαίτερα δροσερά. Παράδρομος που ξεκινά από το νότιο άκρο της παραλίας οδηγεί στην ήσυχη παραλία Καμάρες και αμέσως μετά στο γραφικό Σκουτάρι με τις αμμουδερές ακρογιαλιές και τα κρυστάλλινα νερά.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    • Ευάγγελος

      Πολύ ωραίο το άρθρο, αλλά μ' ένα μικρό λαθάκι, σχετικά με το Ακρωτήριο Ταίναρο, που χαρακτηρίζεται, ώς το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Κι εγώ που πίστευα, οτι το νοτιότερο σημείο, ήταν η Γαύδος. Εκτός κι αν η Γαύδος, μαζί με την Κρήτη, έχουν αυτονομηθεί, κι ανήκουν αλλού.

        2